we.trade udružuje snage s tri banke bivšeg konzorcija Batavia ubrzavajući razvoj svoje platforme za financiranje trgovine temeljene na blockchain tehnologiji

we.trade, predvodnik u digitalnim uslugama trgovine temeljenima na blockchain tehnologiji, i tri banke iz bivšeg konzorcija Batavia udružili su snage. CaixaBank, Erste Group i UBS pridružili su se platformi we.trade kao bankarski partneri i dioničari uz postojeće banke platforme: Deutsche Bank, HSBC, KBC, Natixis, Nordea, Rabobank, Santander, Societe Generale i UniCredit, čime je broj dioničara porastao na dvanaest.


Zajednički poduhvat osigurava tvrtkama pristup neusporedivom tržišnom dosegu platforme i korištenje mreže za njihove međunarodne trgovinske potrebe, dijeljenjem platforme we.trade u 13 zemalja.

Nakon uspješnog pokretanja platforme we.trade u lipnju, dodatni bankarski partneri jačaju položaj platforme kao najveće tvrtke za financiranje digitalne trgovine temeljene na blockchain tehnologiji u proizvodnji. Banke dioničari su identificirale značajne sinergije proizvoda i tehnologije s bivšim Batavia bankama budući da su sve razvile slična rješenja s IBM-om na platformi Hyperledger Fabric, open source blockchain okviru kojeg pokreće Linux Foundation.

„Drago nam je što se Erste Group pridružuje platformi we.trade kao jednaki dioničar, što nam omogućuje da udružimo naše znanje usluga trgovine temeljenih na blockchain tehnologiji koje smo izgradili unutar platforme Batavia i učinimo jedinstveno uvjerljivu ponudu platforme we.trade dostupnom našim korporativnim klijentima. Prošireni se we.trade ističe među platformama za usluge trgovine svojom inovativnom i dokazanom primjenom blockchain tehnologije i svojim neusporedivim dosegom na raznim tržištima“, rekao je Ingo Bleier, Direktor gospodarstva pri Erste Group.

we.trade nastavlja sa širenjem i evaluacijom dodatnih partnera i iz bankarskih i iz ne-bankarskih sektora kako bi se pridružili njegovoj viziji otvorene i interoperabilne platforme. Pridruživanjem banaka CaixaBank, Erste Group i UBS geografski doseg platforme we.trade proširuje se na sljedeće europske zemlje – Austriju, Belgiju, Dansku, Finsku, Francusku, Italiju, Nizozemsku, Norvešku, Njemačku, Španjolsku, Švedsku, Švicarsku i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Platforma we.trade bavi se očekivanjima tvrtki vezanima uz pojednostavljivanje prekogranične trgovine širenjem svoje mreže digitalne trgovine. Distribucijska sila pridruženih međunarodnih financijskih institucija pozicionira we.trade kao inovatora na tržištu za financiranje trgovine i kao vodećeg partnera za njezino usvajanje na tržištu i širenje izvan Europe.

„we.trade pozdravlja banke CaixaBank, Erste Group i UBS kao dioničare i korisnike. Ovo potvrđuje prethodno najavljeni putokaz platforme we.trade i drži nas na pravom putu  s obzirom na našu strategiju širenja naše globalne mreže pokrivenosti u narednim tromjesečjima s bankarskim i ne-bankarskim partnerima“, rekao je Roberto Mancone, operativni direktor pri we.trade.

„Pridruživanjem platformi we.trade moći ćemo svim našim međunarodnim korporativnim klijentima pružiti najnovija rješenja digitalne trgovine, konsolidirajući naš model inovacija koji je u potpunosti usredotočen na klijenta“, kaže Mar Santana Rollan, direktorica međunarodne trgovine i razmjene pri CaixaBank. „Oduševljeni smo udruživanjem snaga s platformom we.trade. Uvjereni smo da će tvrtke u Švicarskoj imati koristi od ove inovativne ponude u njihovim aktivnostima međunarodne trgovine i u podržavanju rasta poslovanja s ugovornim stranama u inozemstvu“, kaže Andy Kollegger, voditelj korporativnih i institucionalnih proizvoda i usluga pri UBS.

„IBM vjeruje da ključ uspjeha blockchain rješenja leži u snazi mreže“, rekao je Jason Kelley, generalni direktor blockchain usluga pri IBM. „Drago nam je gledati na ovaj uspjeh kao na točku dokaza da će mreže nastaviti rasti kroz evoluciju udruživanja u komplementarnim područjima kako bi se izgradili širi ekosustavi i, u mnogim slučajevima, mreža mreža. U inovativnoj mreži we.trade postoji snaga u mogućnosti sigurnog dijeljenja podataka unutar mreža s dozvolom. Banke će moći učinkovitije i s više povjerenja financirati procese opskrbnog lanca“.

 

O platformi we.trade

we.trade Innovation DAC je zajednički poduhvat u vlasništvu dvanaest europskih banaka. Nakon pokretanja u siječnju 2017. pod nazivom Digital Trade Chain, konzorcij devet banaka službeno je najavio we.trade na posljednjoj konferenciji SIBOS u listopadu 2017.

we.trade je zajedno s IBM-om razvio platformu za digitalnu trgovinu za pokretanje na platformi IBM Blockchain Platform, na temelju Linux Foundation Hyperledger Fabric. Platforma je napravljena kako bi tvrtkama pojednostavila procese trgovinskih financija baveći se izazovima upravljanja, praćenja i osiguranja domaćih i međunarodnih trgovinskih transakcija. we.trade razvija i licencira prvu blockchain trgovinsku platformu za komercijalne klijente i njihove banke koja je dostupna na tržištu.

Tvrtke i mala i srednja poduzeća mogu pregovarati i dovršavati narudžbe, uspostavljati uvjete ugovora o trgovini i pristupati financijskim uslugama ponuđenima na platformi s potpunom sigurnošću i povjerenjem da je tvrtka u drugoj zemlji pouzdan i dokazan korisnik banke partnera platforme we.trade. Uslugu je u potpunosti moguće pratiti i brza je, a transakcije mogu čak uključivati poduzeće za plaćanje bankama, što otklanja sav rizik neplaćanja, koji je do sada odvraćao neke tvrtke od internacionalizacije. Ova nova usluga omogućuje poslovanje s većim brojem uvoznika i izvoznika, podupirući internacionalizaciju.

Klijenti se mogu registrirati preko svojih banaka. Dvanaest glavnih europskih banaka zajamčilo je geografsku pokrivenost i pokrivenost klijenata u 13 zemalja, a u narednim će mjesecima dodatne banke svojim klijentima moći ponuditi we.trade.

we.trade je na Blockchain Expo Europe osvojio nagradu za najinovativniju uporabu blockchain tehnologije u financijskom sektoru za 2018. godinu.

we.trade je nedavno ušao u uži izbor za blockchain inovaciju na 6. godišnjoj dodjeli nagrada Payments Awards.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox