WikiLeaks opet napada: Objavit će više od 5 milijuna mailova

Nakon što je WikiLeaks otkrio cijelom svijetu neke najstrože čuvane tajne najavili su da će početi objavljivati više od pet milijuna e-mailova poslanih u i iz kompanije Stratfor koja se bavi sigurnosnim analizama, te povjerljive materijale razmjenjuju s korporacijama i vladinim agencijama, piše net.hr

Objavljivanje e-mailova ne bi bilo toliko važno da kompanija nema veze s vladinim agencijama u SAD-u. Assange je rekao kako je zabrinjavajuće što se kompanija Stratfor ili punim imenom Strategic Forecasting Inc bavila i nekim aktivistima za ljudska prava. Imamo jednu privatnu obavještajnu tvrtku, koja se oslanja na doušnike za američku vladu, na strane obavještajne službe s upitnom reputacijom i na novinare. Zabrinjava to što su meta njihove analize, između ostalog, i aktivističke organizacije koje se bore za pravedne ciljeve, kazao je Assange.

Mailovi koji će biti objavljeni navodno su poslani u razdoblju od srpnja 2004. do prosinca 2011. godine. Stratfor je u prosincu 2011. potvrdio da su hakeri provalili u njihove servere i objavili podatke više od 30.000 njihovih pretplatnika. U siječnju su potvrdili da im je ukradeno stotinjak e-mailova. Assange nije otkrio kako je došao do e-mailova.

Bog zna što bi stotinjak zaposlenika koji pišu beskonačne mailove moglo otkriti a što je sramotno, glupo ili podložno različitim interpretacijama... Ako budu pretraživali naše e-mailove tražeći znakove urote, ostat će razočarani, kazao je glavni direktor Stratfora George Friedman. Rekao je i kako se podrazumijeva da imaju odnose s ljudima u američkoj i drugim stranim vladama te da očito poznaju ljude u korporacijama, jer to je njihov posao. (HT)

 

Izvor: www.net.hr

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox