"Wines of Croatia" promocija hrvatskih vina u Londonu

Više od dvjesto distributera, vinskih kupaca, sommeliera i predstavnika medija u Londonu je ovog tjedna kušalo hrvatska vina na događanju "Wines of Croatia", izvijestili su danas iz Udruga vinogradara i vinara Istre-Vinistre, čiji su članovi organizirali promociju hrvatskih vina u Londonu.

Ta je promocija organizirana u sklopu aktivnosti hrvatskih vinara na međunarodnoj sceni kojoj je među ostalim cilj stvaranje i jače pozicioniranja hrvatskog vinskog brenda.

Osim predstavljanja i kušanja vina proizvođača iz Istre, Dalmacije i Slavonije, u sklopu londonske promocije za dvadesetak je utjecajnih londonskih distributera, sommeliera i kupaca organizirana i posebna večera uz potporu Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Najveći naglasak predstavljanja "Wines of Croatia" bio je na hrvatskim autohtonim sortama - malvaziji istarskoj, teranu, plavcu malom, babiću, pošipu i graševini, vinima koja, kako se ističe, najbolje odražavaju teritorij i posebnost regija.

Iz Vinistre napominju i da je "Wines of Croatia" u Londonu prvo u nizu međunarodnih vinskih događanja otkad je u rujnu ove godine osnovana Koordinacija vinskih udruga i obiteljskih vinarija Hrvatske.

Glavni zadatak te koordinacije je promocija vina kao hrvatskog strateškog turističkog i gospodarskog proizvoda, te poticanje njegovog izvoza. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox