Wizz Air najavljuje novu bazu i značajno širenje poslovanja na aerodromu Doncaster Sheffield

Wizz Air, najzelenija avio-kompanija u Europi* je danas najavila novu bazu na Aerodromu Doncaster Sheffield, drugu po redu poslije London Lutona za Wizz Air UK, avio-prijevoznika u okviru ove grupacije koji je registriran sa sjedištem u UK. U tu svrhu će jedan avion tipa Airbus A320 biti dodijeljen aerodromu u Yorkshire, a pored postojećih deset linija sa Doncaster Sheffielda pokreće se i sedam novih.


Prvi let Wizz Aira sa Aerodroma Doncaster Sheffield je obavljen prije više od 14 godina i od tada je WIZZ prerastao u najvećeg prijevoznika na ovom aerodromu, sa preko milijun putnika koji svake godine lete na ultra-niskotarifnim linijima ove avio-kompanije u centralnoj i istočnoj Europi. Zahvaljući otvaranju nove baze na Aerodromu Doncaster Sheffield, Wizz Air će ostvariti vezu sa novim destinacijama, uključujući Alicante i Malaga u Španjolskoj, Larnaca na Cipru, Faro u Portugalu, Lublin u Poljskoj, Kosice u Slovačkoj i Suceava u Rumunjskoj. Karte se već mogu kupiti na site-u wizzair.com ili WIZZ mobilnoj aplikaciji po početnoj cijeni od samo 17,99 funti**.

Otvaranjem nove baze Wizz Aira UK na Doncaster Sheffield Wizz Air će proširiti godišnji kapacitet Aerodroma Doncaster Sheffield za 150.000 mjesta, čime će domaćim putnicima ponuditi još pristupačnije i privlačnije mogućnosti putovanja, ali će i doprinjeti razvoju lokalne ekonomije otvaranjem novih radnih mesta, točnije više od 36 direktnih i preko 110 inderektnih radnih mjesta u Doncasteru.

Uz ovaj novi, Wizz Air sada ima 11 aviona koji su stalno bazirani u UK, a pokretanje novih linija sa Doncaster Sheffielda znači da WIZZ ima blizu 1,8 milijuna slobodnih mjesta na raspolaganju na 107 linija iz UK do kraja 2020. godine. Otvaranje ove nove baze je uslijedilo nakon Wizz Airove nedavne najave novih baza u Bacău, Dortmundu, Lviv, Larnaca, Milan-Malpensa, Tirani, Saint Petersburg i pokretanja preko 200 novih linija od travnja 2020. godine.

Ovo proširenje poslovanja dolazi sa novom erom putovanja pod posebnim sanitarnim uvjetima u koju Wizz Air uvodi ovaj sektor izjavivši ,da letenju’ i primjenjujući stroge zdravstvene i higijenske mjere u cilju zaštite putnika i posade. Pored toga što HEPA filteri u svim Wizz Air avionima već eliminiraju 99,7% virusa i bakterija iz zraka, Wizz Airovi novi protokoli podržavaju mjere fizičke distance, osiguravajući ultra-čisto okruženje tijekom leta i smanjuju svu nepotrebnu interakciju i fizički kontakt između ljudi, tako da putnici WIZZ-a mogu biti sigurni da sigurno putuju do svoje destinacije.

Otvaranje druge baze u UK je veliki korak za Wizz Air UK i potvrđuje našu dugoročnu posvećenost ovom tržištu i snagu modela poslovanja Wizz Aira jer nastavljamo širiti poslovanje tijekom ovog izazovnog perioda za naš sektor. Drago nam je što uvodimo nove niskotarifne linije sa Doncaster Sheffielda kako bismo svojim putnicima ponudili mogućnost ida istraže nove kulture i gradove ili da se vrate na svoja omiljena mesta za odmor. WIZZ tim sa nestrpljenjem iščekuje stare i nove putnike u avionima naše mlade i zelene flote aviona tipa Airbus, izjavio je Owain Jones, generalni drektor Wizz Aira UK.

Drago nam je što uvodimo nove ultra-niskotarifne linije sa Aerodroma Doncaster Sheffield do ovih popularnih destinacija koje naši putnici vole, a koje obavlja avio-kompanija čije su glavne prednosti pristupačna putovanja i odlična reputacija. Uz dobar učinak, sada postoji realna mogućnost da ova baza dobije još aviona i tako dodatno proširi ponudu raspoloživih linija, rekao je Robert Hough, predsjednik Upravnog odbora Aerodroma Doncaster Sheffield.

Partnerstvo sa Wizz Airom ima poseban značaj za naše poslovanje. I Wizz Air i Aerodrom Doncaster Sheffield su započeli svoj rad ranih 2000.-tih godina kao novi brendovi sa zajedničkom željom da ljudima na našim tržištima ponude mogućnost pristupačnih putovanja. Petnaest godina kasnije Wizz Air je jedna od najuspešnijih i najuglednijih avio-kompanija, dok je Aerodrom Doncaster Sheffield jedan od aerodroma u UK sa najvećom stopom rasta, i to je primjer pravog partnerstva koje s vremenom samo jača.

Nema sumnje da se zrakolovni sektor u ovom trenutku suočava s najvećim izazovom modernog doba. Od suštinskog je značaja da naša vlada uvaži i podrži avio-kompanije i aerodrome koji donose preko potrebne investicije ekonomiji UK. Aerodrom Doncaster Sheffield doprinosi Gradu Sheffield sa preko 60 miliona funti i nudi sigurna radna mjesta za tisuće ljudi.” PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox