Za 2000 eura mita primili ženu s tumorom, a ona preminula

Općinski kazneni sud u Zagrebu uvjetno je kaznio dvojicu liječnika Kliničke bolnice Sestara milosrdnica koji su primili 2.000 eura mita kako bi žurno hospitalizirali pacijenticu koja je imala tumor, piše novilist.hr

Ubrzo nakon što je hospitalizirana nesretna žena je preminula. Ali bez obzira na takav čin i konačni ishod liječnici M. D. (62) i M. V. (52) neće morati na osam mjeseci u zatvor ukoliko u iduće tri godine ne počine novo kazneno djelo. Općinski kazneni sud u Zagrebu je nakon ponovljenog postupka utvrdio da je 18. srpnja 2006. godine M. D. od N. F. tražio tisuću eura za sebe, te isti iznos za kolegu M. V. Zauzvrat su suprugu N. F.-a trebali hitno zaprimiti na odjel interne endokrinologije zbog preoperativne obrade.

pisalo je na papiriću što ga je M. D. je dao papirić suprugu pacijentice koja je imala tumor, a na kojem je pisalo: "2.000 eura, 1.000 eura meni, 1.000 eura dr. V.".Želeći najbolje svojoj supruzi, N. F. je odmah liječniku predao 1.000 eura, nakon čega je žena s Hitnog prijema prebačena na odjel interne endokrinologije gdje je radio M. V., koji je svoj iznos mita dobio idući dan.

Oba liječnika poricala su krivnju. M. D. je tvrdio da je pacijenticu primio na zamolbu liječnika iz Bjelovara, iako nije bio siguran hoće li joj s obzirom na stadij bolesti moći pomoći. I doista, nesretna žena je ubrzo preminula. M. V. se nije mogao ni sjetiti te pacijentice, čak je kudio njezinog muža što je tvrdio da je dao mito. (HT)

 

Izvor: www.novilist.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox