Za 28 pripravničkih mjesta u Podravci prijavilo se čak 800 kandidata

U trenutku kada je nezaposlenost problem koji posebno pogađa mlade, a njihovo zapošljavanje jedan je od prioriteta u gospodarskim strategijama ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu, Podravka je privela kraju prvi proces selekcije vlastitog programa zapošljavanja visokoobrazovanih pripravnika SHAPE za koji se javilo čak 800 kandidata iz cijele Hrvatske, priopćili su iz kompanije.

Od idućeg mjeseca u koprivničkoj kompaniji zaposlit će se 28 pripravnika različitih stručnih referenci i profila, a među njima su ekonomisti, prehrambeni tehnolozi, strojari, elektrotehničari, novinari, grafički tehničari i pravnici.

Riječ je redom o mladim ljudima iz raznih područja Hrvatske, a svi oni imat će priliku vlastitim trudom i zalaganjem graditi svoju karijeru u jednoj od vodećih domaćih kompanija i zajedno s iskusnijim kolegama doprinijeti oblikovanju budućnosti Podravke.

Izuzetno smo zadovoljni odazivom na program SHAPE i prije svega, kvalitetom kandidata koji su iskazali interes za karijeru u Podravki. Na ovaj natječaj mogli su se javiti svi koji su pokazali izvrsnost u dosadašnjem školovanju i svi su imali jednaku mogućnost uspjeti. Stručnjaci iz Ljudskih potencijala dali su svoje preporuke kandidata na temelju objektivno mjerljivih pokazatelja, a direktori sektora koji sebi biraju suradnike donijeli su konačnu odluku o tome tko će biti naši pripravnici. Bitno je za naglasiti da smo na ovaj način obogatili kompanijsku bazu s preko 150  mladih ljudi koji su ušli u finalni krug i koje ćemo svakako kontaktirati u slučaju novih zapošljavanja u skorije vrijeme, pojašnjava direktorica Upravljanja ljudskim potencijalima Jasenka Maltarić Dujnić.

Obimna i detaljna selekcija uključivala je osim udovoljavanja formalnih uvjeta, psihologijska testiranja, provjeru znanja engleskog jezika, a nakon toga je ostalo 218 kandidata na intervjuu s psihologom te u konačnici 153 kandidata na intervjuima s direktorima u čijim će sektorima raditi, zaključuju u kompaniji. (ps/jk)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox