Za četiri dana hakeri gase internet?

Normalno je kada nestane struje ili vode, ali ako je vjerovati hakerskoj skupini Anonymouse vidjet ćemo kako to izgleda kada se 31. ožujka ugasi internet, piše net.hr

Ostalo je samo četiri dana do gašenja interneta jer članovi hakerske skupine Anonymous najavili su zaustavljanje interneta u akciji nazvanoj Blackout. Hakeri tvrde da će internet onesposobiti tako što će onesposobiti Domaine Name System ili DNS, koji ono što upisujete u vaš izbornik prevodi u IP adresu.

Profesor i stručnjak za cyber sigurnost Alan Woodward objasnio je za BBC kako se DNS sastoji od 13 servera na vrhu od kojih svaki zasebno komunicira s nižom razinom i cijeli proces se nastavlja dalje. Ukoliko se onesposobi jedan ili više tih servera na vrhu nećemo moći koristiti adrese koje inače koristimo. Woodward dodaje i da je moguće da su hakeri locirali te servere na vrhu, pa ih je moguće onesposobiti i pomoću DDOS napada. Riječ je o načinu napada u kojem hakeri serverima šalju previše podataka i dolazi do blokade.

Ovaj način korišten je kada je 2004. srušen Google te stranice Interpola ove godine. Da li ćemo zaista po prvi puta doživjeti gašenje interneta biti će jasnije 31. ožujka. (HT)

 

Izvor: www.net.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox