Za financiranje poduzetnika Virovitičke županije 12,5 milijuna kuna

U prostorima Virovitičko-podravske županije u Virovitici, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić i predsjednik Uprave UniCredit Leasinga Croatia Eugen Paić-Karega potpisali su Ugovor o poslovnoj suradnji. Ugovor je vrijedan 12,5 milijuna kuna, u čemu se djelomično koriste i sredstva Europske investicijske banke.

Za ovaj program leasing financiranja očekuje se uskoro raspisivanje Natječaja od strane Županije, na koji se će se moći prijaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) u sustavu PDV-a, trgovačka društva, poljoprivredne zadruge te obrtnici. Županijsko povjerenstvo odabrat će projekte za koje će Županija subvencionirati kamatnu stopu.

Povjerenstvo će izraditi prijedlog poduzetničkog zahtjeva za leasing financiranje, te odlučiti o dodjeli subvencije pojedinom poduzetničkom projektu, nakon čega će odluku o dodjeli subvencije dostaviti UniCredit Leasingu, u roku od 7 dana od dana održane sjednice Povjerenstva. Konačnu odluku o odobrenju i iznosu financiranja pojedinog zahtjeva donosi UniCredit Leasing.

Tri posto manja kamata

Ovim ugovorom omogućavamo puno pristupačnija sredstva, s kamatom koja je za oko 3% manja od trenutno prisutnih kamatnih stopa drugih financijskih institucija koje one nude za tu namjenu. Ovim leasing financiranjem poduzetnici mogu realizirati nabavu opreme i mehanizacije u proizvodnji, industriji i poljoprivredi kao i nabavu medicinske i informatičke opreme, dostavnih vozila i kamiona. Visina kamatne stope je 4,99%, rok otplate do 60 mjeseci, omogućit će dodatna ulaganja u proizvodnju i potaknuti gospodarski razvoj i rast, rekao je župan Tolušić.

Sve detalje o ovom natječaju poduzetnici mogu doznati u poslovnicama Zagrebačke banke i U Upravnom odjelu za gospodarstvo, razvoj i poljoprivredu. (PS/JK)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox