Za nedolazak kruzera u Rijeku kriva je Lučka uprava

Direktor Turističke zajednice Grada Rijeke Petar Škarpa na konferenciji za novinare prozvao je ravnatelja Lučke uprave Rijeka Bojana Hlaču tvrdeći da je riječka Lučka uprava odgovorna što u riječkoj luci ne pristaju turistički brodovi za kružna putovanja, a ne riječka Turistička zajednica.

Škarpa je rekao da sve lučke uprave od Dubrovnika do Opatije, pa i slovenska luka Kopar koja ima ovlasti kao i riječka Lučka uprava, rade na dovođenju kruzera, osim riječke.

Kazao je kako Lučka uprava Rijeke nije zainteresirana ni za uređenje lučkog prostora, očuvanje industrijske baštine na lučkom području, izgradnju marine, pa čak ni za uređenje vlastite zgrade te da je očito da u riječkoj Lučkoj upravi ne vole vlastiti grad i da njen ravnatelj ne razumije da treba gospodariti riječkim obalnim područjem.

Škarpa je rekao da "više ne želi slušati diletante koji žele na sebe skrenuti pozornost" te je u tom kontekstu uz ravnatelja Lučke uprave Bojana Hlaču naveo i Nikolu Ivaniša iz Primorsko-goranskog saveza. Riječani će, kao i Splićani, imati rivu na kojoj će moći piti kavu kad ravnatelj Lučke uprave bude osoba koja voli Rijeku, a političari kao Nikola Ivaniš budu realni, kazao je.

Hlača je nedavno izjavio da je Lučka uprava ostvarila sve tehničke uvjete za prihvat kruzera i da su brodarima poslali podatke o novom putničkom terminalu, ali da oni odgovaraju da neće doći jer u Rijeci nema osmišljene turističke ponude.

Ivaniš je, pak, izjavio da za dolazak kruzera ne treba imati luku, da se oni mogu sidriti ispred grada na moru, ali da gostima treba ponuditi atraktivne sadržaje. (Hina/jk)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox