Za turizam Osječko - baranjske županije 650.000 kuna

Krovni plan turizma za prekogranično područje Mađarska-Hrvatska, ima za cilj stvaranje pretpostavki za razvoj turizma u prekograničnom području osam županija kontinentalne Hrvatske te četiri mađarske županije.

Riječ je o projektu vrijednom oko tri milijuna kuna, a za područje Osječko-baranjske županije oko 650.000 kuna, istaknuo je direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepan Ribić, dodajući kako se završetak projekta očekuje u ožujku ove godine.

Uz dva mađarska partnera, s hrvatske strane u provedbi projekta sudjeluju Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje i Razvojna agencija grada Čakovca.

Ishodište za buduće projekte

Riječ je o strateškom dokumentu koji "predstavlja ishodište za sve buduće projekte" vezane uz razvoj turizma koje bi financirala Europska komisija na području "Mura-Drava-Dunav", jer će rezultati ovoga projekta poslužiti kao polazni dokumenti u definiranju natječaja za buduće projekte u okviru navedenog programa.

Po riječima direktora Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, na prvom natječaju programa prekogranične suradnje Hrvatska-Mađarska subjektima iz Osječko-baranjske županije za različite projekte odobreno je 2,65 milijuna eura. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox