Za zemljište Zagrepčanke pristigla samo jedna ponuda

Iako je natječaj za kupnju zemljišta Zagrepčanke završio u travnju još uvijek iz Holdinga nisu otkrili tko se javio na natječaj i što je ponuđeno.

Natječaj za vrijednu nekretninu raspisan je još u veljači ove godine, a od objave rezultata u travnju iz zagrebačkog Holdinga nisu htjeli otkriti tko se javio. Prema neslužbenim informacijama poznato je tek da se javila tvrtka HB Reavis Group iz Slovačke, koja otprije dvije godine ima svoj ured i u Hrvatskoj i koja se navodi kao vodeća tvrtku na slovačkom tržištu nekretnina, piše večernji.hr

Što su točno ponudili, iz Holdinga nisu htjeli reći, samo su kratko komentirali kako ponuda nije sadržavala eksplicitne financijske iznose kao ni rokove. Samo smo dobili njihov prijedlog o mogućoj suradnji. Nije donesena nikakva odluka o prihvaćanja ponude (riječ je o pismu namjere/interes za kupnju),poručili su iz Holdinga. Ni iz HB Reavis Group nisu htjeli komentirati što su ponudili Holdingu kao prijedlog za razvoj zemljišta Zagrepčanka.

Uzrok je takvim odgovorim vjerojatno to što zemljište Zagrepčanke nije još imovinskopravno riješeno. Naime, iako je prije 11 godina, kad je Zagrepčanka otišla u stečaj, gradonačelnik Milan Bandić slavodobitno objavio da je Grad kupio zemljište Zagrepčanke za 118 milijuna kuna, Ustavni sud je prije nekoliko mjeseci dao novi rasplet te trakavice. Odlukom Ustavnog suda kontroverznom poduzetniku Ivanu Radoševiću omogućilo se da dokaže svoje vlasništvo nad Zagrepčankom, odnosno da naknadno postane jedan od subjekata u prodaji. Je li se u međuvremenu nešto riješilo, u Holdingu jučer nismo uspjeli doznati. Podsjetimo, zemljište je Zagrepčanke u Heinzelovoj i pruža se na otprilike 100 tisuća četvornih metara, a predviđena mogućnost gradnje je između 230 i 280 tisuća četvornih metara nadzemno. (HT)

 

 

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

 


 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox