Zadar: Sindikat Adrije traži pokretanje proizvodnje

U zadarskoj tvrtki za preradu ribe Adrija proizvodnja trenutno stoji, 250 radnika ne radi, nema srdele, nema sirovine niti ambalaže, i zato radnici i sindikat Adrije traže hitno pokretanje proizvodnje, kao i jamstva za očuvanje radnih mjesta, rečeno je na konferenciji za novinare Sindikata poljoprivrede, prehrambene industrije i vodoprivrede Hrvatske.

 

Sindikalci i nazočni radnici novinare su upoznali s nizom problema s kojima se susreću, od neizvjesnosti za budućnost njihovih radnih mjesta, loših uvjeta rada i kašnjenja plaća, do pitanja stotinjak radnica koje su prije nekoliko dana upućene na privremeni rad u benkovačku Ostreu.

U načelu se slažemo s privremenim ustupanjem radnica benkovačkoj Ostrei, ali tražimo čvrsta jamstva da će se one vratiti u Adriju nakon što odrade taj posao, rekao je pravni zastupnik sindikata Vedran Uranija.

Sindikat traži hitno pokretanje proizvodnje budući da je 250 radnika trenutno na godišnjem odmoru, a nakon toga najavljeno im je da će ići na čekanje.

Zbog sumnjivog poslovanja sredinom ožujka uhićen je predsjednik Uprave Adrije Miodrag Lacić zajedno sa šeficom drniške tvrtke Dalmacija riba Tinom Perić i bivšim članovima Uprave Podravke, Sašom Romcem i Josipom Pavlovićem. Tereti ih se da su Podravku oštetili za gotovo 17 milijuna kuna. (Hina/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox