Zagreb bio domaćin više od 600.000 turista

U Zagrebu je u prvih deset mjeseci ove godine boravilo 639 tisuća turista koji su ostvarili 1,02 milijuna noćenja, što su porasti od 10,5 posto u dolascima i 9 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Pokazuju to podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, po kojima je i u listopadu ove godine u Zagrebu bilo više turista nego u istom mjesecu prošle godine, i to 7,4 posto više ili njih 64 tisuće.

Još veći porast od 15,3 posto ostvaren je u listopadu u Zagrebu sa 110,1 tisuća noćenja.

Porasti dolazaka i noćenja u Zagrebu su u deset mjeseci ove godine u postotcima i nešto veći nego općenito u hrvatskom turizmu koji je, po podacima Državnog zavoda za statistiku, ostvario rast dolazaka za 8,2 posto, a noćenja za 7 posto u odnosu na deset mjeseci prošle godine.

Poraste su u Zagrebu u deset mjeseci ostvarili i domaći i strani turisti, pri čemu su strani uobičajeno činili većinu tog prometa.

Došlo ih je 493,3 tisuće ili 13,4 posto više, a ostvarili su 10,4 posto više noćenja ili 784,1 tisuću.

Domaćih je turista u Zagrebu bilo 145,6 tisuća ili 2 posto više nego u lanjskih deset mjeseci, a porast od 4 posto ostvarili su s 241,1 tisućom noćenja. (Hina/jh)

 

 

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox