Zagreb: Humanitarna prodaja božićnih drvaca

Hrvatski Caritas i Hrvatske šume organizirali su danas, po deveti put, humanitarnu prodaju božićnih drvaca u plastičnim loncima na glavnom zagrebačkomu trgu, kao jedan od načina prikupljanja pomoći za obitelji u potrebi u okviru nacionalne božićne akcije Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti".

 

Slogan ovogodišnje akcije je "Otvori vrata srca", a nazočili su joj premijerka Jadranka Kosor i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kupnjom božićnih drvaca. Premijerka je tom prilikom istaknula da je to prekrasna akcija te da je hrvatska vlada za nju nedavno izdvojila 200 tisuća kuna.

To je vrijedna akcija koja nas potiče da činimo dobro, da mislimo na druge, osobito u blagdansko vrijeme. Osobno mislim da na taj način treba raditi i živjeti svaki dan - poručila je.

Gradonačelnik Milan Bandić naglasio je da ove godine po 12-ti puta kupuje bor u toj humanitarnoj akciji, da ih je sve presadio kod svoje vikendice te da su se primili.

Hrvatske šume darovale su Hrvatskom Caritasu 155 božićnih drvaca te time, kako ističu, osim socijalne, naglašavaju i ekološku dimenziju akcije. Drvca će se prodavati od 120 do 200 kuna. (Hina)

 

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox