Zagreb i Seoul od rujna će biti povezani tri puta tjedno

Najveći zrakoplovni prijevoznik iz Južne Koreje od rujna će tri puta tjedno povezivati glavni južnokorejski grad Seoul i Zagreb, i to do kraja ljetnog i u zimskom redu letenja.


Linija Seoul - Zagreb će do kraja ljetnog reda letenja biti izravna, a od zimskog reda letenja linija će u povratku ići preko Züricha (Seoul-Zagreb-Zurich-Seoul).

Ovo je već treća cjelogodišnja linija iz Zagreba prema Aziji.  Emirates leti jednom dnevno za Dubai te Qatar Airways dva puta dnevno za Dohu. 

Spomenuta linija Seoul – Zagreb dolazi u vrijeme turističkog „booma“ Zagreba te značajnog povećanja broja turista iz Južne Koreje – njih gotovo pola milijuna posjetilo je Hrvatsku prošle godine. Uz to, još jedna nova linija u Zagrebu pridonijet će dodatnom povećanju prometa Zračne luke Franjo Tuđman koje se kontinuirano bilježi od otvorenja novog putničkog terminala. Tako je zagrebačka zračna luka nedavno dočekala ovogodišnjeg milijuntog putnika, čak 13 dana ranije nego ikad u povijesti, a  od početka godine do danas zabilježen kumulativni rast broja putnika od 11%.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox