Zagreb s turističkim rekordima za blagdane i cijelu 2012.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Zagreb je tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, od 24. prosinca prošle godine do 2. siječnja ove godine, posjetilo blizu 11 tisuća posjetitelja koji su ostvarili 21,4 tisuće noćenja, što su porasti od po 11 posto u odnosu na isto prethodno razdoblje te ujedno novi turistički rekord kojim se Zagreb može pohvaliti. 

Pokazuju to prvi podaci Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) iz koje ističu da je za protekle blagdane u Zagrebu najviše posjetitelja bilo iz Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine, SAD-a te Slovenije. Naglašavaju i da je cijeli prošlogodišnji prosinac za Zagreb bio rekordan s gotovo 40 tisuća dolazaka turista i 71,1 tisućom noćenja, čime su zabilježeni porasti od 4 posto u dolascima i 2 posto u noćenjima u odnosu na rezultate iz prosinca 2011.

To je dodatno pridonijelo ocjeni da je cijela prošla godina u Zagrebu bila izuzetno turistički uspješna s ukupno blizu 700 tisuća turističkih dolazaka i 1,24 milijuna noćenja odnosno s porastima od 5 te 8 posto u usporedbi s 2011. Od ukupnog broja turista, 555,4 tisuće su bili stranci koji su ostvarili 945,1 tisuću noćenja i time ostvarili poraste od 8 i 9 posto.

Najviše dolazaka i noćenja ostvarili su Nijemci te gosti iz SAD-a, Italije, Velike Britanije, Španjolske i Francuske. Sve to, po ocjeni TZGZ-a, iznova potvrđuje da je Zagreb zbog svoje kulturne i turističke ponude te raznih kongresa, sportskih događanja, koncerata, poslovnih skupova i drugog postao nezaobilazno turističko atraktivno odredište tijekom cijele godine. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox