Zagreb šesti najuljuđeniji grad svijeta

Časopis Reader's Digest odlučio je napraviti istraživanje o uljuđenom ponašanju u gradovima. Rezultati su više nego iznenađujući pa je tako najuljuđeniji grad na svijetu je New York, dok Zagreb dijeli visoko četvrto mjesto s Berlinom i Sao Paolom!

Nakon povratka s putovanja osim priča o gastronomskoj ponudi iz odabrane destinacije tu su uvijek i priče o ljubaznosti i pristupačnosti domaćina. Tako New York oduvijek slovi kao grad koji nikada ne spava i čiji stanovnici zbog brzog ritma i velikog stresa nisu previše ljubazni prema strancima. Ali ako je vjerovati ovoj ne baš znanstveno utemeljenoj anketi časopisa Reader's Digest Velika jabuka je najuljuđeniji grad svijet, piše tportal

Redakcija se zapitala je li pristojnost doista izumrla u 21. stoljeću, te se odlučila testirati desetine svjetskih gradova po tom pitanju, a iznenađujući je rezultat da je New York najuljuđeniji grad na svijetu! Iza njega je na listi Zürich u Švicarskoj, dok je na trećem mjestu kanadski Toronto. Na odličnom četvrtom mjestu se pak nalazi Zagreb, koji ga dijeli s Berlinom i brazilskim megalopolisom Sao Paolom.
 

Kada je pak riječ o gradovima u kojima vlada neuljuđenost, začelje liste Reader's Digesta čine Kuala Lumpur, Bukurešt i Mumbai. Cijeli popis pogledajte OVDJE (HT) 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox