Zagrebački HDZ ismijao slogane Kukuriku koalicije

Predsjednica Kluba gradskih zastupnika HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Margareta Mađerić je upozorila da Zagrebački holding već drugu godinu zaredom posluje s milijunskim gubitcima pa predizborni slogani SDP-a i 'Kukuriku koalicije' poput "Dug život, a ne život na dug" zapravo ocrtavaju njihovu politiku u Zagrebu jer jedno govore, a drugo rade.

Zagrebački holding, koji je u 100 postotnom vlasništvu Grada Zagreba, imao je 2010. gubitak od 500 milijuna kuna, a u prvoj polovici ove godine gubici su četiri puta veći nego u isto vrijeme lani,  kazala je Mađerić na konferenciji za novinare u zagrebačkom HDZ-u kojoj su nazočili i gradski zastupnici HDZ-a Danira Bilić i Stanko Gačić.

Sudbinu holdinga Mađerić ocjenjuje upitnom i dodaje kako probleme i gubitke više ne može skrivati ni nadzorni odbor.

''SDP i Koalicija zapošljavaju svoje stranačke podanike''

Mađerić navodi kako vrijedi i slogan Kukuriku koalicije "Naš posao je da osiguramo vaš posao". Dok se Zagreb susreće s velikim brojem nezaposlenih, SDP i njegovi partneri doista zapošljavaju, ali, dodaje Mađerić, svoje stranačke podanike i poslušnike, na čelna mjesta u Holdingu sa svim povlasticama.

U zagrebačkom HDZ-u smatraju da je upravo Holding najbolji primjer kako vlada SDP - jedno govori, a drugo radi i pitaju se hoće li 'Kukuriku koalicija' svoju parolu "Visoku nezaposlenost zamijeniti visokim BDP-om" osigurati otpuštanjima.

Mađerić je upitala i kako SDP i njihov gradonačelnik Milan Bandić nisu u 11 godina vladanja Zagrebom mogli provesti svoju parolu: "U plusu tri plaće, a ne u minusu da ti se plače" pitajući ujedno i Zagrepčane jesu li u plusu tri plaće ili imaju najveći prirez, plaćaju li komunalne usluge više nego prije pet godina i znaju li koliko moraju platiti dječji vrtić. (Hina/jh)

 

 

 

 

 

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox