Zagrebački holding zadužuje se za još 340 milijuna kuna

Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga prihvatio je Uprave da se javnim nadmetanjem na tržištu kapitala ispitaju najpovoljniji uvjeti pod kojima bi se Holding mogao kratkoročno zadužiti za 340 milijuna kuna, priopćeno je iz Zagrebačkog holdinga.

Tim bi se kratkoročnim zaduženjem, kako se navodi, refinancirale postojeće kratkoročne financijske obveze u visini od oko 150 milijuna kuna, a ostatak bi se koristio za podmirenje dospjelih obveza po investicijama ugovorenim u prethodnom razdoblju (škole, vrtići, tramvaji, autobusi, stanogradnja i sl.).

Iz Zagrebačkog holdinga pritom podsjećaju kako je Uprava u svibnju ove godine usvojila mjere povećanja učinkovitosti poslovanja, u okviru kojih je predviđeno restrukturiranje i reprogramiranje kreditnih i drugih financijskih obveza.

Najznačajnija aktivnost u sklopu ove mjere je dugoročno zaduživanje Zagrebačkog holdinga na tržištu kapitala radi smanjenja kratkoročnih obveza i dovršetka investicija u tijeku.

S obzirom da se radi o vrlo zahtjevnom postupku, koji se ne može obaviti u roku kraćem od šest mjeseci, Uprava je predložila, a Nadzorni odbor na današnjoj sjednici i prihvatio da se na tržištu kapitala, a putem javnog nadmetanja, ispitaju najpovoljniji uvjeti pod kojima se Zagrebački holding može kratkoročno zadužiti za 340 milijuna kuna, navode iz Holdinga.

Istodobno, dok traje postupak ispitivanja uvjeta na tržištu kapitala, Nadzorni odbor je obvezao Upravu da pripremi sve ostale elemente potrebne za izdavanje suglasnosti za kratkoročno zaduženje, a to su projekcije financijskih tokova, pregled stanja obveza i izvora za vraćanje dospjelih kredita (ugovori s Gradom Zagrebom, prihodi od osnovne djelatnosti, prihodi od vlastitih projekata itd.), navodi se u priopćenju Službe za korporativne komunikacije Zagrebačkog holdinga.(Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox