Zagrebački taksisti "izvozali" vozača Taxi Cammea (VIDEO)

Na Youtube-u osvanula je još jedna epizoda iz vječnog sukoba zagrebačkih taksista i novopridošlog Taxi Cammea. Naime, na snimci je vidljivo kako zaposlenici zagrebačkog taksija verbalno napadaju vozača Taxi Cammea zato što je po putnika došao u Zračnu luku Pleso, koja spada pod grad Veliku Goricu.

 

Problem je u tome što se po Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu, autotaksi prijevoz može obavljati samo unutar granica lokalne samouprave u kojoj prijevoznik ima sjedište (u ovom slučaju Grad Zagreb). Međutim, to podrazumijeva konstantan rad u gradu i korištenje taxi stajališta, sav ostali promet (dakle prijevoz putnika s točke A do točke B) može se odvijati bilo gdje u Hrvatskoj, bez obzira koju licencu, tj. kojeg grada, taj taksi prijevoznik ima.

Iz Stručne službe gradonačelnika Zagreba rekli su nam da taksist ima pravo voziti sa i do Zračne luke Pleso, pa i do Rijeke ako treba, ali da je sporno zaustavljanje na taxi stajalištima koji "pripadaju" taksi službi koja ima ugovor s nekom institucijom ili licencu za određeni grad. Dakle, vozač Taxi Cammea imao je pravo biti u Zračnoj luci, ali očito nije znao da ne smije stati na taxi stajalište koje po ugovoru sa Zračnom lukom, kako su nam rekli iz Stručne službe, "drži" Taxi Zagreb, odnosno odnedavno i Taxi Velika Gorica.

Iz Taxi Cammea tvrde da moraju udovoljiti zahtjevima klijenta i ako on želi da ga se vozi u Rijeku, da ga oni moraju odvesti u Rijeku. Taxi stajališta ne koriste jer njihovi taksiji kreću iz matične stanice na Radničkoj cesti i, kako kažu, poanta je da se njih zove i traži usluga, a ne da oni stoje cijeli dan i čekaju putnike. Riječ je, kako tvrde o pojedinačnom tumačenju pravila i pokušaju zastrašivanja te dodaju da su poduzeli sve korake kako bi zaštitili svoje vozače, putnike i vozila. Pojedinačne su prijetnje prijavljene policiji i prepuštene krim-obradi, a oni će kako tvrde, nastaviti s poslovanjem. (MJ)

 

 

Inače, jedan zagrebački taksist jučer je u Dubravi zaprijetio smrću svom kolegi iz Taxi Cammea , a ovaj je to prijavio policiji, iako nije želio podnositi kaznenu prijavu. Vozač Radio taksija Zagreb "kolegi" je izrekao niz uvreda i zaprijetio da će ga ubiti.

Mlađi taksist iz mlađe tvrtke to je prijavio policiji, koja ne može potvrditi da mu se prijetilo pištoljem, iako se doznaje da 32-godišnjak posjeduje plinski pištolj. (Hina)

 

 


 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox