Zagrebački taksisti u automobile uveli tablete

Foto: Poslovni savjetnik

Kako bi se istaknuli među žestokom konkurencijom više od tisuću taksista iz udruženja Radio Taksi Zagreb u svoje automobile uvelo je tablet računala.

Taksisti u vozilima imaju tablet računala Huawei MediaPad 7 Lite i aplikaciju InTaxi koju je udruženje razvilo u suradnji s Hrvatskim Telekomom. Radio Taksi Zagreb s prepoznatljivim plavim oznakama na vozilima od sada će koristiti jedinstveno telekom rješenje u Hrvatskoj, umjesto glasovne komunikacije s dispečerskim centrom.

 Zahvaljujući istovremenom ulaganju u dispečerski centar, Radio Taksi Zagreb značajno će povećati protočnost poziva klijenata i moći brže i samim time i kvalitetnije ispunjavati njihove zahtjeve, odnosno povećati broj taksi vožnji, što je i bio isključivi cilj modernizacije. Zagrepčani će i dalje naručivati svoje vožnje pozivom u dispečerski centar, a najnapredniji sustav zatim će poslati poruku na Huawei tablet u najbliže raspoloživo taksi vozilo dok će sustav navigacije usmjeravati vozača najkraćim putem do adrese klijenta.

Autotaksi prijevoznici iz Radio Taksija Zagreb prepoznali su potrebu za modernizacijom poslovanja zbog iznimnog povećanja zahtjeva za korištenjem njihovih usluga, što je izravna posljedica smanjenja cijena autotaksi prijevoza u posljednjih godinu dana u Zagrebu, rekao je Željko Petković, predsjednik Udruženja autotaksi prijevoznika Grada Zagreba. 

Aplikacija automatski preusmjerava pozive

Jedna od funkcionalnosti aplikacije je i prepoznavanje fiksnih telefonskih brojeva s kojih je ranije naručivana vožnja, a sustav će biti u mogućnosti prepoznati takve pozive te ih preusmjeriti na automatsko naručivanje, bez razgovora s operaterom u dispečerskom centru. Vrijeme od poziva do dolaska taksi vozila na adresu bit će višestruko kraće, ističu u Udruženju. Ujedno, klijenti će vrlo brzo moći naručiti vožnje uz pomoć aplikacije na tzv. pametnim mobilnim telefonima, a iz Radio Taksija Zagreb poručuju da namjeravaju i dalje uspješno širiti svoje dugogodišnje uspješno poslovanje. (PS/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox