Zagrebačko tržište uredskih prostora bilježi pozitivan trend

Zagrebačko tržište uredskih prostora u prvom je dijelu 2012. obilježio dobar trend. Naime, prema podacima hrvatske podružnice tvrtke za poslovanje s nekretninama i upravljanje investicijama Jones Lang LaSalle, novih je zakupa bilo u cijelom gradu, a u prvom tromjesečju u zakup uzeto otprilike 11.000 četvornih metara. To je neznatno niže od razine zakupljenog prostora za cijelu 2010. godinu koja je iznosila 12.500 četvornih metara.

Kako se pojašnjava u izvješću Jones Lang LaSalle, značajan dio ovih transakcija, otprilike 70 posto, predstavljaju ugovori o predzakupu u Sky Office poslovnom tornju gdje je u tijeku uređenje interijera, a čiji se konačni dovršetak očekuje tijekom ljeta.

Ostale transakcije uključuju zakup prostora u poslovnoj zgradi Eurocentar gdje je uzet u zakup i posljednji prazan prostor te je sada zakupljenost prostora stopostotna.

U prvom je tromjesečju, podsjećaju, dovršena i poslovna zgrada Green Gold koja je ukupnu površinu uredskog prostora povećala za novih 23.000 četvornih metara te sada ukupna ponuda uredskih prostora u Zagrebu iznosi 1.108.082 četvornih metara, uključujući uredske prostore C klase.

Gradnja Centra Bundek i Ban Centra je u tijeku a dovršetak se očekuje u ljetnim mjesecima, odnosno u slučaju Ban Centra do kraja godine.

Uz navedene, očekuje se i dovršetak gradnje dodatnih 74.000 četvornih metara uredskog prostora do kraja 2012. što bi ove godine na tržište ukupno dodalo novih 97.000 četvornih metara uredskog prostora. To je više nego triput veća površina uredskog prostora od one dovršene između 2009. i 2011., napominju u izvješću.

Ukupna količina uredskih prostora u Zagrebu na ovaj način će porasti za više od 10 posto što za posljedicu vjerojatno može imati povećanje stope nepopunjenosti unatoč značajnom zakupu početkom godine, piše poslovnipuls.com (sh)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox