Zagrebparking vara vozače: Parkiranje u prvoj zoni možete platiti i na pola sata

Jeste li znali da u Zagrebu parking u prvoj zoni možete platiti i za pola sata? Evo kako Zagrebparking vara vozače te na neznanju zarađuje i do 130.000 kuna dnevno, piše net.hr

Unatoč činjenici da ste nebrojeno puta parkirali u prvoj zoni i platili 10 kuna za sat vremena nećete se moći oteti čuđenju kada čujete da se parkiranje može platiti i za pola sata. To možete učiniti ako mobitelom pošaljete SMS poruka na broj 101 koja sadrži broj registracije automobila i dodatak #30, primjerice ZG1234AB#30. Ali takva opcija nije istaknuta na automatima, nema informacije ni na službenim stranicama Zagrebparkinga. Zbog ovakvog „propusta“ u informiranju vozača Zagrebparking tako isto mjesto u sat vremena naplati i nekoliko puta jer mnogi vozači plaćaju sat vremena, a zadržavaju se 10 minuta.

Ako se zna da u prvoj zoni postoji ukupno 6.172 parkirna mjesta i činjenica da svaki treći vozač ne zna da može platiti samo pola sata parkiranja dolazimo do iznosa od 9.258 kuna „viška“ u samo sat vremena. Pomnožimo li iznos s 14 koliko se sati dnevno naplaćuje parking u prvoj zoni dolazimo do iznosa od 129.612 kuna u jednom danu. Na mjesečnoj razini taj iznos se penje do 2,5 milijuna kuna, koje vozači poklanjaju Zagrebparkingu zbog neznanja i nedovoljne informiranosti.

Na upit zašto nisu jasno istaknuli mogućnost korištenja parkirnog mjesta na samo pola sata, iz Zagrebparkinga su nam poručili da ta informacija postoji na njihovim stranicama, no tijekom telefonskog razgovora niti djelatnik Zagrebparkinga nije uspio pronaći taj podatak. Tek nakon što smo dobili odgovor putem e-maila, Zagrebparking nam je poslao link na traženu informaciju. Ovom prilikom treba istaknuti da na stranicama Zagrebparkinga postoji rubrika koja se zove ''CJENIK'', te na tom mjestu i dalje nije istaknuta mogućnost plaćanja parkinga za samo pola sata. Iz Zagrebparkinga su za Danas.hr poručili da ''uviđaju da bi bilo korisno navedenu informaciju učiniti vidljivijom'', te su se obvezali učiniti to u ''najkraćem mogućem roku''. (HT)

 

Izvor: www.net.hr
Foto: Igor Kralj/PIXSELL 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox