Zaposlenici će sve teže odvajati osobno i radno vrijeme

Predsjednik Uprave Microsofta Hrvatska održao je zanimljiv govor o ulozi novih tehnologija u svakodnevnom životu.

Pitanja porasta broja podataka dotaknuo se Ivan Vidaković, predsjednik Uprave Microsofta Hrvatska koji je bio jedan od prvih govornika na šestoj Combis konferenciji u Opatiji.

Pozivajući se na Gartnerovo istraživanje Vidaković je rekao kako se obujam informacija povećava za minimalno 59 posto godišnje te da je čak 85 posto tih podataka nestrukturirano. Predviđa se da će do 2015. godine količina globalnih podataka narasti na čak 6000 egzabajta, rekao je Vidaković, a to će otvoriti brojne prilike za talentirane programere i inženjere.

Izdvojio je nekoliko inovativnih primjera uporabe Microsoftove tehnologije. Posebno je spomenuo Kincet bežićni kontroler za Xbox igraću konzolu koji je primijenjen u terapijama za djecu s poteškoćama u razvoju.

Nekoliko hrvatskih bolnica testira ovu tehnologiju, rekao je Vidaković i dodao kako ćemo uskoro putem naprednih aplikacija i servisa u oblaku gledati sportske priredbe, ali i provjeravati da li u obližnjoj garaži ima slobodnih mjesta.

Tehnologija nezaustavljivo mijenja naš život i navike, kazao je Vidaković.

Zbog razvoja novih tehnologija zaposlenici će sve teže odvajati osobno i radno vrijeme, o čemu moraju voditi računa i korporacije, rekao je Vidaković i kazao kako nema ništa čudno u činjenici da zaposlenici tijekom radnog vremena rezerviraju godišnje odmore, a na večer kod kuće na tabletu ili laptopu odrađuju radne obveze,prenosi poslovnipuls.com. (sh)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox