Zaposlenici poručili HT-u: Dosta je pohlepe!

Nekoliko stotina radnika Hrvatskog telekoma prosvjedovalo je na Trgu bana Jelačića protiv najavljenog otpuštanja 450 radnika HT-a te zatražilo od Uprave HT-a da odustane od otkaza, a od Vlade da ne dozvoli ucjenjivačko ponašanje multinacionalnih kompanija.

Radnici su, u organizaciji triju sindikata koji djeluju u HT-u, nakon kraćeg prosvjeda na Jelačićevu trgu otišli pred veleposlanstvo Njemačke uručiti protestno pismo sa zahtjevom da većinski vlasnik HT-a, Deutsche Telekom, ne izvlači samo dobit iz Hrvatske već ulaže u infrastrukturu i čuva radna mjesta.

Također su najavili odlazak pred Hoto toranj, gdje je Uprava HT-a, gdje će zatražiti zaustavljanje otpuštanja tolikog broja radnika i socijalni dijalog o zaštiti interesa HT-ovih radnika.

Obraćajući se okupljenim prosvjednicima na središnjem zagrebačkom trgu, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever optužio je uprave HT-a i DT-a da su postavili profit iznad interesa radnika te da "bezobrazno ucjenjuju" i hrvatsku Vladu najavljujući da će zbog posebnog poreza od 6 posto na mobilne usluge prekinuti ulaganja i nastaviti otpuštati radnike. Od Vlade je zatražio da štiti interese hrvatskog radništva i gospodarstva. (Hina/jk) 

 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox