Zaposlenici tvrtke Robert Bosch uljepšali okoliš SOS Dječjeg Sela Lekenik

Tvrtka Bosch ove je godine 'usvojila' SOS obitelj iz SOS Kuće Ruža u Lekeniku te pokrila njihove godišnje režijske troškove.

U sklopu svojeg programa društvene odgovornosti, vjerni prijatelj i dugogodišnji partner SOS Dječjeg sela Hrvatska, tvrtka Robert Bosch d.o.o. djeci, mladima, SOS mamama i ostalim djelatnicima SOS Dječjeg sela Lekenik priuštila je obiteljski dan za pamćenje.

Boschevi zaposlenici uređivali su okoliš Sela - čistili prilazne puteve, bojali vrata kotlovnica, ograda kuća pergola u Selu dok su za djecu organizirane znanstvene radionice te zabavni program pod vodstvom popularnog zabavljača i voditelja Luke Bulića. Kao posebno iznenađenje, Boschevi djelatnici iz odjela električnih alata pokazali su štićenicima SOS Dječjeg sela kako se izrađuju drveni auti i kućice za lutke.

Robert Bosch d.o.o. tvrtka je koja iznimno njeguje jednu od svojih temeljnih vrijednosti – društveno odgovorno poslovanje. To je razlog što već drugu godinu zaredom uspješno surađuje sa SOS Dječjim selom Hrvatska čiji je vjerni prijatelj i donator. Nakon vrijedne donacije u sklopu koje su opremili kuhinju i kupaonicu jedne SOS kuće, tvrtka Bosch ove je godine 'usvojila' SOS obitelj iz SOS Kuće Ruža u Lekeniku te pokrila njihove godišnje režijske troškove. Također, zaposlenici tvrtke Bosch tijekom cijele godine provode razne aktivnosti za djecu iz SOS Dječjeg sela Lekenik.

'Društvena odgovornost jedna je od Boschevih temeljnih vrijednosti, zbog toga nam je iznimna čast što su SOS Dječje selo Lekenik i kompanija Bosch postali dobri prijatelji tijekom proteklih godina. Kao i uvijek do sada kroz naše aktivnosti i danas želimo poslati poruke važnosti pomaganja potrebitima i razvijanja svjesnosti društveno odgovornog poslovanja u okviru poslovanja tvrtke', istaknula je Mirsada Kudrić, direktorica kompanije Robert Bosch d.o.o za Hrvatsku i Sloveniju.

'Naše drage prijatelje i donatore, zaposlenike tvrtke Robert Bosch d.o.o., uvijek rado ugostimo i dočekamo u Selu. S njima je svako druženje nova avantura, a upravo takvu priredili su nam i ove subote. Od srca im zahvaljujem u ime djece, SOS mama i svih djelatnika SOS Dječjeg sela Lekenik i iznimno se radujem budućoj suradnji', rekao je direktor SOS Dječjeg sela Lekenik, Mario Čović, koji je zajedno s djecom i dragim gostima u subotu, 12. rujna, uživao u 'Bosch Family Dayju'.

Bosch u Hrvatskoj

Bosch, vodeći svjetski dobavljač tehnologija i usluga, prisutan je u Hrvatskoj od 1993. godine. U ožujku 1993. osnovano je društvo kći Robert Bosch d.o.o u stopostotnom stranom vlasništvu. G 2014.

Bosch je u Hrvatskoj ostvario promet od 32,5 milijuna eura i zapošljavao više od 70 zaposlenika. U Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji Bosch je zadužen za poslovna područja Automotive Technology, Consumer Goods te Energy and Building Technology. Na svim navedenim tržištima distribuiraju se proizvodi iz poslovnih područja Automotive Aftermarket, Power Tools, Thermotechnology i Security Systems. Od osnutka u Zagrebu u ožujku 1993. Bosch stalno bilježi pozitivne poslovne rezultate u Hrvatskoj. Pružajući proizvode i usluge osmišljene da izazovu divljenje i unaprijede kvalitetu života nudeći inovativna i korisna rješenja, Bosch je uspostavio široku mrežu kupaca čiji broj danas prelazi 400. Društvo se stalno širi, a od 2004. godine društvo Bosch Hrvatska odgovorno je za poslovanje u Bosni i Hercegovini.

SOS Dječje selo Hrvatska

SOS Dječja sela brinu se za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo. Prvo SOS Dječje selo utemeljio je i izgradio Hermann Gmeiner (1919.-1986.) u austrijskom gradiću Imstu 1949. godine. Zbog lakoće kojom se prilagođuje različitim kulturama i tradicijama, SOS ideja prihvaćena je u 134 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj se nalazi u Lekeniku i Ladimirevcima. Dva SOS Dječja sela trenutno skrbe o 240 djece i mladih bez roditelj i roditeljske skrbi. U našoj misiji da djeci pružimo siguran dom i bezbrižno djetinjstvo, uvelike nam pomažu vjerni prijatelji i donatori, koji kroz dugogodišnje donacije postaju naši vjerni partneri. (PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox