Zaprešić: Premijerka Kosor obećala pomoć vojske u obrani protiv vodnog vala

Premijerka Jadranka Kosor obišla je poslijepodne sela u brdovečkoj općini u okolici Zaprešića, kojima prijeti izlijevanje rijeke Save, te im je obećala pomoć vojske u obrani protiv najvećeg vodnog vala, koji se na tom području očekuje večeras između 22 i 24 sata.

Premijerka Kosor je u obilasku sela Javorje i Ključ Brdovečki, u kojima je poplavljeno 10-ak kuća i evakuirano 20-ak osoba, obećala mještanima svu potrebnu pomoć u zaštiti od nadolazećeg vodnog vala.

"Osigurana je doprema reflektora i svega što je potrebno za slučaj da se Sava razlije. Iako se nadamo da to neće biti potrebno, osigurana je i evakuacija stanovništva u školskim dvoranama", izjavila je novinarima premijerka Kosor nakon obilaska ugroženih punktova.

Na upit novinara hoće li Vlada RH dodatno financijski pomoći stanovništvu, rekla je kako sva pomoć ide preko Vlade.

Posebno priznanje odala je lokalnim vatrogascima i pripadnicima Civilne zaštite koji pomažu stanovništvu u borbi s vodom koja neprestano nadire i prijeti probijanjem nasipa u zaprešićkom kraju.

Njima bi do 20 sati u pomoć trebala stići i vojska, dodatno osigurati nasipe i pomoći u slučaju evakuacije stanovništva.

"Zahvaljujem svima koji su se uključili, a nadam se i da će najveći vodni val proći bez većih posljedica", rekla je premijerka (Hina)

Foto: vlada.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox