Zašto je „Dobar znak CROPAK“

Nagrada najboljoj ambalaži na hrvatskome tržištu CROPAK i znak CROPAK sinonim su prave vrijednosti i kvalitete kada je riječ o ambalaži, prepoznati od strane struke, a sve više i od potrošača. Ambalaža sa znakom CROPAK:

• kvalitetno štiti proizvod

• jamči zdravstvenu ispravnost

• ispravno je označena

• nosi pravilne deklaracije o proizvodu

• ergonomski je prilagođena

• prijateljska prema okolišu

• vrhunski dizajnirana

• posebna je, drugačija...

Nagradu su prije 12 godina utemeljili tvrtka Tectus d.o.o., Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus - IatT iz Zagreba i stručni časopis Ambalaža/REGprint, a prema ideji Drene Milijević. Do sada je po vrlo strogim i precizno definiranim kriterijima ocijenjeno 456 ambalaža proizvoda i 365 ambalaža serija, što ukupno čini više od 1900 ambalaža proizvoda te su dodijeljene 154 nagrade.

Natječaj je osmišljen s ciljem isticanja značaja i koristi ambalaže kao važnog sredstva zaštite, promocije i identifikacije proizvoda te motiviranja proizvođača i korisnika ambalaže na proširenje tehničkih, tehnoloških i kvalitativnih granica u promišljanju ambalaže, neodvojivog dijela proizvoda. Natječajem se ujedno želi naglasiti nužnost kvalitativnih pomaka u promišljanju vizualnog identiteta ambalaže, grafičkog i industrijskog dizajna, ekoloških svojstava ambalaže, cjelovitog doprinosa zaštiti okoliša s aspekta gospodarenja otpadnom ambalažom te edukaciji i podizanju opće svijesti o postupanju s ambalažom na kraju lanca, kada ona postaje otpad specifičnih svojstava.

Nositelji ovogodišnjih nagrada bit će proglašeni 14. svibnja u sklopu festivala ambalaže FEST.A CROPAK, koji se održava 14. i 15. svibnja u Zagrebu u hotelu The Westin. Najboljem od najboljih dodijelit će se CROPAK GODINE, a svi nagrađeni stječu mogućnost izravne nominacije za svjetsku nagradu za ambalažu WorldStar, koju više od 50 godina dodjeljuje Svjetska organizacija za ambalažu – WPO, čiji je IatT iz Zagreba punopravni član, jedini iz Hrvatske i zemalja regije. Na taj se način, uz kvalitetnu ambalažu, na globalnoj razini promovira i afirmira i upakirani proizvod.

S CROPAK-om do WorldStar-a uspješno su stigli:

- Brachia – maslinovo ulje, Brachia p.z., Supetar na Braču

- Eco Works biorazgradive folije i vrećice, EcoCortec d.o.o., Osijek

- HAND made for you, HAND dizajn studio d.o.o., Zagreb

- SMS maslinova ulja, SMS d.o.o., Split

- Poklon kutija za bocu vina Black&Wine, Istragrafika d.d., Rovinj

- Piquentum Le Brazda, Sonda d.o.o., Vižinada

(PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox