Zbog duga prodali kćer u ropstvo, a pritom još i zaradili

U Hrvatskoj se nekima bez problema otpisuju dugovi, ali jednostavnim potezom pera. Ovaj se sisački par doduše, dosjetio svoj dug riješiti na malo drugačiji način. Svoju su 15-godišnju kćer predali kao sluškinju ocu i sinu s područja općine Orle, čime su im ovi oprostili dug od pet tisuća kuna i dali im još tri. Dakle, još su i zaradili.

 

Sisačko-moslavačka policija uhitila je tih četvero ljudi zbog sumnje da su "na štetu 15-godišnjakinje počinili kazneno djelo trgovanja ljudima i ropstva".

Kriminalističkom istragom policija je utvrdila kako je krajem veljače 69-godišnjak s 34-godišnjim sinom došao u Sisak 38-godišnjaku i njegovoj 32-godišnjoj nevjenčanoj supruzi kako bi, po dogovoru, u Ruču, mjesto u općini Orle, odveli njihovu 15-godišnju kćer radi prisilnog rada i služenja. Za to su Siščanima oprostili dug od kupnje konja od pet tisuća kuna te su im isplatili još tri tisuće kuna.

Svi osumnjičeni su uhićeni i uz kaznenu će prijavu biti dovedeni istražnome sucu Županijskoga suda u Sisku, a skrb nad 15-godišnjakinjom preuzeo je Centar za socijalnu skrb u Sisku, priopćila je sisačko-moslavačka Policijska uprava. U priopćenju se napominje da su kriminalističku istragu proveli policijski službenici Odsjeka organiziranoga kriminala sisačko-moslavačke Policijske uprave u suradnji s policijskim službenicima sisačke Policijske postaje i djelatnicima Centra za socijalnu skrb. (Hina/MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox