Zbog ilegalnih priključaka Holding suspendirao tri djelatnika

Troje djelatnika podružnice Vodoopskrba i odvodnja privremeno je udaljeno s posla zbog osnovane sumnje da su počinili osobito teške povrede iz radnog odnosa te da su u počinili djela kojim je nanesena materijalna šteta i narušen ugled Zagrebačkog holdinga. Mjere suspenzije izrečene su kako bi se spriječio njihov utjecaj na tijek istrage, priopćeno je danas iz Službe korporativnih komunikacija Zagrebačkog Holdinga.

Istovremeno s donošenjem te Odluke, pokreće se postupak izvanrednog otkazivanja Ugovora o radu. Istraga nadležnih tijela u podružnici Vodoopskrba i odvodnja je u tijeku, a javnost će biti pravovremena obaviještena o rezultatima, navodi se.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović izvijestio je 6. rujna kako je Služba unutarnje kontrole i revizije utvrdila da postoje nepravilnosti vezane uz naplatu priključaka za vodu odnosno da je oko tri tisuće korisnika platilo dvije naknade i trošak priključenja, u prosječnoj vrijednosti od deset tisuća kuna po korisniku, ali da taj novac nikada nije stigao ni na račun Holdinga niti na račun Holdingove podružnice "Vodoopskrba i odvodnja".

Zbog sumnje u počinjenja kaznenih djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i nesavjesnom poslovanju od strane djelatnika "Vodoopskrbe i odvodnje" Holding je uputio prijavu Državnom odvjetništvu. (Hina/jk) 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox