Zbog isključene struje blokirali Jadransku magistralu

Nakon što je općini Podgora zbog blokade računa isključena struja odlučili su se u znak prosvjeda blokirati Jadransku magistralu, piše hrt.hr

Nakon 15-tak minuta prosvjeda Podgorani su odblokirali Jadransku magistralu. Blokadu su započeli u 9 sati kako bi upozorili na teškoće u kojima se našla ta općina kojoj je zbog blokade računa prije desetak dana isključena javna rasvjeta.

Okupljenima se obratio načelnik općine Ante Miličić.  Kazao je da ga je nazvao ministar pravosuđa Orsat Miljenić i rekao da su se ministarstva čitav prošli tjedan bavili pitanjem Podgore, da će do 20. travnja u Zagrebu biti održan sastanak ministarstava turizma, pravosuđa, DORH-a, AUDIO-a i Općine te da će se naći rješenje za dosadašnji način plaćanja zemljišta i blokade općinskog računa, javlja Slobodna Dalmacija.

Prosvjed nije izveden neplanski,a općina Podgora pravodobno je podnijela zahtjev za prosvjed na državnoj cesti D8 ali policija je izdala rješenje o njegovoj zabrani. Račun općine Podgora u blokadi je zbog ovrhe koju su zbog odštete pokrenuli vlasnici zemljišta na kojem je izgrađen kamp Živogošće. Načelnik Miličić pozvao je premijera Zorana Milanovića i Vladu da im financijski pomognu jer općina Podgora vlasnicima za zemljišta ne može nadoknaditi oko 50 milijuna kuna štete. HEP je Podgori i ostalim općinskim mjestima isključio javnu rasvjetu zbog duga od oko 200.000 kuna. U Podgori se trenutačno odmara oko 200 stranaca. (HT)

 

Izvor: www.hrt.hr
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox