Zbog plaćanja u bonovima Konzum, Mercator i Spar nevini, MTČ zaradio prijavu

Državni inspektorat ovih dana provodi nadzor nad bonovima koji su se u Hrvatskoj počeli koristiti kao sredstvo plaćanja, no nikako da se utvrdi u čijoj je to zapravo nadležnosti jer je cijeli slučaj već bio na proučavanju i u DORH-u, piše tportal.hr.

Tportal posjeduje kaznenu prijave koju je sredinom prošle godine Sindikat tekstila podnio protiv MTČ-a iz Čakovca i trgovačkih lanaca čijim su bonovima protuzakonito isplaćivani radnici ove tvornice u stečaju. Državno odvjetništvo u Čakovcu odbacilo je kaznenu prijavu. Odgovorna osoba iz MTČ-a poslana je prekršajnom sucu, dok kod izdavatelja bonova: Konzuma, Mercatora-H, KTC-a, Spara Hrvatske i Plodina nisu pronađeni elementi kaznenog djela.

Odgovornost je preuzeo direktor MTČ-a Ivan Krajačić koji kaže kako je osobno kontaktirao trgovačke lance kako bi bonovima radnicima isplatio putne troškove.

Državno odvjetništvo je  kao razlog odbacivanja kaznene prijave navelo da trgovački lanci nisu prisiljavali na upotrebu bonova. U obrazloženju dalje stoji kako je MTČ isplatio plaću i putne troškove, iako u robi, ne u propisanom novčanom obliku, no da su zaposlenici svojim potpisom pristali na takvu isplatu iako to nisu trebali učiniti. Na kraju je

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu zbog prekršaja čl. 27. Zakona o čeku 28. rujna 2011. godine podnijelo optužni prijedlog prekršajnom sucu protiv direktora tvornice. (jk)

 

 

Izvor: www.tportal.hr
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox