Zbog rasprodaje državne imovine Laburisti traže izvanrednu sjednicu Sabora

Hrvatski laburisti zatražili su izvanredno zasjedanje Sabora zbog najave Vlade vezane za upravljanje državnom imovinom. Tvrde da prodajom državne imovine i davanje autocesta u koncesiju Vlada krši zakon.

Laburisti su u priopćenju istaknuli kako nisu ispunjeni zakonski uvjeti za prodaju državne imovine

Hrvatski laburisti – Stranka rada već su otvorenim pismom upozorili predsjednika Vlade i hrvatsku javnost na nezakonitost nakane prodaje značajnih društava u vlasništvu Republike Hrvatske (prvenstveno Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke, kao i nekih drugih) i tzv monetarizacije (odnosno davanja u koncesiju) Hrvatskih autocesta i Autoceste Zagreb – Rijeka, stoji u priopćenju koje je potpisao Dragutin Lesar, prenosi dnevnik.hr

Zakonom su propisani dokumenti koje je potrebno donijeti da bi se moglo legalno upravljati državnom imovinom te rokovi u kojima se ti dokumenti moraju donijeti. Ali ti podzakonski akti još nisu doneseni te je jasno da time nisu ispunjeni zakonski uvjeti za najavljene prodaje i koncesije. Takvim bi postupanjem Vlada kršila zakon, upozorili su Laburisti.

Nažalost, Vlada je već pokrenula neke korake u suprotnosti s navedenim propisima. Smatramo da je obveza Sabora ne samo donositi zakonske propise nego i brinuti o tome da Vlada (koja Saboru odgovara za svoj rad) poštuje te propise, izvijestili su Laburisti. (HT)

 

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox