Zbog Sindikata hrvatskog vozača Džajić promet traži sudsku zaštitu

Tvrtka Džajić promet odlučno je odbacila optužbe predsjednika Sindikata hrvatskog vozača Miljenka Gočina koji je u srijedu na konferenciji za novinare tvrtku optužio za opstrukciju sindikalnog organiziranja i uskraćivanje prava iz radnog odnosa te ju prijavio Državnom inspektoratu i Poreznoj upravi, stoji u priopćenju Džajić prometa.

 

Motiv za ove teške optužbe nekritičko je branjenje sindikalnog povjerenika, vozača Tomislava Pavleka, koji je napravio tešku povredu radne dužnosti, prvo napadom na jednog našeg djelatnika, a dan kasnije verbalnim i fizičkim napadom na direktora tvrtke Džajić promet d.o.o. u krugu tvornice čiji smo poslovni partner, tvrde iz tvrtke.

Također napominju da Džajić promet sve obveze prema svojim zaposlenicima ispunjava sukladno zakonu i ugovorima o radu, o čemu posjeduju, napominju, urednu  dokumentaciju, koju su Sindikatu hrvatskog vozača i drugim nadležnim institucijama u svakom trenutku spremni dati na uvid.

S obzirom da je Sindikat zaprijetio da će vozači 8. ožujka blokirati ulaz u tu tvornicu, a u tvrtki tvrde da je cilj svega naštetiti ugledu Džajić prometa, kažu da će zatražiti sudsku zaštitu. (PS/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox