Žena je ženi vuk na poslu?!

Biste li radije radili za ženu ili muškarca? Mnoga istraživanja pokazuju kako bi većina zaposlenika suočena s ovom dvojbom,prije odabrala rad za muškarca, piše Business.hr. Naime, rezultati su pokazali da su žene sklonije promjenama raspoloženje, tašte su, nemaju dlake na jeziku, a zaposlenici ih često doživljavaju kao sklonije „zabijanju noža u leđa“.

Istraživanje Američke udruge menadžera pokazalo je kako bi tri četvrtine muškaraca radije radilo za muškarca nego ženu, a jednako misli i četvrtina žena. Zanimljiv je podatak da je 95 posto ispitanih žena reklo kako su se tijekom karijere osjećale sabotirane od - šefice.

Isprva su neki znanstvenici smatrali da bi žene bile bolji šefovi od muškaraca jer bi pružale veću podršku, bile bi bolje vođe, vodile bi računa o karijeri svojih podređenih, posebno žena. No, istraživanja ukazuju da je stvarna situacija bitno različita. Za tešku narav šefica postoji i naziv „sindrom pčele kraljice“.  Šefice koje boluju od tog sindroma smatraju se alfa ženama, a željeni cilj će ostvariti po bilo koju cijenu, a u mlađim kolegicama vide prijetnju pa ih sabotiraju. (jk)

 

Izvor: Business.hr, 14. travanja 2011.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox