Žene bez PARdona 2015.

Visoka poslovna škola PAR i Novi list zajedničkim snagama organiziraju događaj kojim će obilježiti Dan poduzetnica u Svjetskom tjednu poduzetništva, 19. studenog 2015. Događaj, nastao kao odgovor na globalnu inicijativu međunarodnog umrežavanja poduzetnica, su podržali SEECEL, Hrvatska udruga poslovnih žena Krug i BPW - Pula.

Ovogodišnje gošće, odnosno žene bez pardona će podijeliti svoje poslovno i životno iskustvo na dva panela, od kojih će se jedan dotaknuti međunarodnih karijera uspješnih poslovnih žena, a drugi će ugostiti one koje su odabrale karijeru u različitim medijima. Panelistice će predstaviti svoje uspješne priče, ali i raspraviti o raznim utjecajima na uspješnost žena kao poduzetnica, kao glavnih aktera uključenih u politiku i gospodarstvo i o alatima za jačanje njihove participacije.
Sudionice ovogodišnjeg programa su Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Alida Perkov, predsjednica BPW Pula, Sofija Šmitran, predsjednica Kruga i direktorica IND-EKO d.o.o.,  Linda Poščić Borovac, direktorica Crocon d.o.o., Tončica Čeljuska, novinarka i urednica, Ana Gruden, osnivačica i glavna urednica časopisa “Zaposlena”, Sandra Mihelčić, vlasnica Business Media Group, i Svjetlana Hribar, novinarka i urednica, Novi list. Moderatorice panel rasprava su Gordana Nikolić, dekanica Visoke poslovne škole PAR i Aneli Dragojević Mijatović, Novi list.

Iako su statistički premašile muškarce prema razini obrazovanja, činjenica je da su žene još uvijek podzastupljene u mnogim aspektima poslovnog svijeta, pogotovo kada je riječ o visokim i ključnim pozicijama.

Kada govorimo o podzastupljenosti žena na upravljačkim funkcijama ili u vlasničkim strukturama, nepravedno je minimizirati uspjeh muškarca ili pak dovoditi u pitanje uspjeh žene, a na što nas moderni stereotipi upućuju. Potrebno je sustavno provoditi aktivnosti i mjere za uravnotežen, ali pravedan odnos svih osoba na tržištu rada i društvu općenito, ali isto tako razvijati svijest o nepravednostima koje proizlaze iz neznanja. Pritom, kao najbolji alat za širenje svijesti o društvenim pitanjima, ali i za motiviranje žena na participaciju možemo se poslužiti pozitivnim primjerima uspješnih žena koje vladaju svojom karijerom u raznim područjima gospodarstva, komentirala je dekanica Visoke poslovne škole PAR, Gordana Nikolić, dobitnica nagrade za poduzetnicu godine koju dodjeljuje Hrvatska udruga poslovnih žena Krug.

Žene bez PARdona podržali su BPW-Pula, SEECEL i Hrvatska udruga poslovnih žena Krug, dajući time na značenju ovom događaju koji poziva na pozitivne promjene i participaciju žena u poduzetništvu.
Osim panel rasprava, Žene bez PARdona će uključiti prezentacije novih programa za poduzetnice, najavu posebnih inicijativa za poticanje participacije žena u poslovnom svijetu, ali i izložbu kojom će riječka poduzetnica Maja Tomažić Jakumatović premijerno predstaviti posebnu kreativnu inicijativu za uspješne žene.

Ulaz je slobodan za sve, a dodatne informacije možete naći na službenoj stranici PAR-a.

www.par.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox