ZET: Poskupljenjem karata i povećanjem kontrole smanjili smo minus u blagajni

Poskupljenje karata ZET-a i pojačane kontrole dovele su do smanjenja negativnog poslovnog rezultata u ovoj godini, istaknuo je danas voditelj Zagrebačkog električnog tramvaja Dubravko Baričević u prigodi obilježavanja 121. godišnjice organiziranog prijevoza u Zagrebu.

Na konferenciji za novinare u ZET-u Baričević je izrazio nadu u još bolje rezultate iduće godine te istaknuo kako zbog trenutka u kojem živimo neće biti velikih, investicijskih i novih radova, ali će se neke autobusne linije produžiti te otvoriti neke nove.

Izrazio je nadu da će uskoro doći i do novih tramvajskih linija, povezivanja sjevera i juga grada te podsjetio da ZET sudjeluje i u projektu integriranog prijevoza kojim se želi poboljšati povezanost Zagreba s županijama koje mu gravitiraju, a koji će aplicirati i za sredstva iz fondova Europske unije.

Od 3. rujna ZET primjenjuje jesenski, intenzivniji vozni, a izvršni direktor za promet Ivan Miličević istaknuo je da imaju 15 dnevnih tramvajskih linija i četiri cijelonoćne, a u autobusnom prometu 130 dnevnih linija i četiri cijelonoćne, prenosi tportal.hr. (sh)

 

 

Foto:Patrik Macek/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox