Zlatna kuna Alstomu, Aquatermu, VJ-eku

Dobitnici Zlatne kune HGK Županijske komore Karlovac za najuspješnije tvrtke za 2011. godinu su u kategoriji velikih poduzeća Alstom Hrvatska, među srednje velikim tvrtkama Aquaterm te među tvrtkama do pedeset zaposlenika VJ-eko.

Karlovačka tvrtka Alstom Hrvatska je od 2005. godine do sada povećala prihod za tri puta, broj zaposlenih sa 520 na 820, a preduvjet tome bila su ulaganja od oko 40 milijuna eura u novu tehnologiju, sigurnost na radu i bolje radne uvjete, rečeno je.

Alstom više od 80 posto prihoda ostvaruje izvozom, tako da je među pedeset najvećih izvoznika u Hrvatskoj. Karlovačka tvornica referentni je centar cijeloj Alstom grupi za strukturne djelove plinskih turbina i nositelj istraživačkih i razvojnih aktivnosti za plinske i parne turbine brojnih međunarodnih projekata.

Tvrtka Aquterm iz Karlovca izrasla je iz vodoinstalaterskog obrta Stjepana Ilijanića, sada ima 95 stalnih zaposlenika i specijalizirana je za komunalne objekte i mikrotuneliranje. Sa prošlogodišnjih devet projekata mikrotuneliranja ta je tvrtka postala značajan faktor uz bok renomiranim europskim tvrtkama u toj djelatnosti, rečeno je pri dodjeli nagrade.

VJ-eko d.o.o. iz Slunja, u vlasništvu međunarodno priznatog inovatora Vjekoslava Majetića, proizvodi mehaničke komponente za strojeve za razminiranje. Usvaja i proizvodnju dijelova za rudarske strojeve i vatrogasnu opremu te se bavi sačmarenjem i bojanjem kučista strojeva i razne opreme. (Hina/jk) 

 

 

Foto: Maja Santosi/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox