Značajna investitorska imena na sajmu Rexpo 2015

Na ovogodišnjem međunarodnom sajmu investicijskih projekata Rexpo 2015, koji se održava 28. i 29. listopada u Hypo Expo XXI Business Centeru u Zagrebu, i ovaj će se put predstaviti ključni investicijski projekti i najveća imena investicijskog biznisa. Među stranim je investitorima koji dolaze na Rexpo i Avenue Grupa koja je nedavno jedina predala obvezujuću ponudu za realizaciju turističkog kompleksa Kupari. Avenue Grupa u vlasništvu je Sergeja Gljadelkina, koji je na hrvatskom tržištu već prisutan kao vlasnik Instituta IGH-a i Hidroelektre i čije poslovno carstvo obuhvaća više od 20 kompanija na području Francuske, Austrije i Švicarske, a osim fokusa na građevinsku industriju posljednjih godina ulazi i u sektor gospodarenja otpadom. Projekt Kupari bit će predstavljen u sklopu Rexpo HTL Daya, a više o njemu govorit će Ivan Paladina, predsjednik Uprave IGH i direktor tvrtke Avenue Ulaganja, sa suradnicima na projektu, Marom Dabrovićem iz 3LHD te predstavnicima konzultantske kuće Horwath HTL. Pritom će prezentirati svoje planove za ulaganje u trenutno najatraktivniji projekt na Mediteranu, za koji su ponudu predali u suradnji s hotelskim globalnim lancem Marriott International, vlasnicima brenda Ritz Carlton.

Jedan od sudionika panela „Nova otvaranja i preuzimanja – naglorastući interes investitora u hotelsku industriju Jadranske regije“ u sklopu Rexpo HTL Daya bit će Michael Saran, managing partner Odien Grupe. Riječ je o međunarodnoj investicijskoj korporaciji koja prvenstveno ulaže u srednju i istočnu Europu i koja je nedavno objavila akviziciju Grand Marine Lav d.o.o. i Grand Hotela Lav d.o.o., vlasnika luksuznog resorta Le Méridien Lav Split, najvećeg integriranog kompleksa hotela i marine s 5 zvjezdica u Hrvatskoj.

Rexpo i ove godine privlači interes velikog broja investitora i predstavnika poslovne zajednice iz Hrvatske, regije i svijeta koji će svoje investicijske projekate predstaviti na različitim platformama za izlaganje i raspravu. Rexpo Forum ponovno će biti središnje događanje sajma, a ove će godine obuhvatiti rekordan broj panel-rasprava na kojima će ugledni stručnjaci, konzultanti i poduzetnici razgovarati o ključnim trendovima, projektima i aktualnostima u ulagačkom svijetu.

Cjelokupan raspored panela dostupan je na stranici www.rexpo.hr, a među ključnim su temama prvi dan sajma rasprava o EU fondovima i njihov značaj u novim investicijama, zelena ekonomija, razvoj javno-privatnih partnerstava u Hrvatskoj, novo regionalno središte industrije i logistike, razvoj stranih investicija te uloga i razvoj komercijalnih banaka.

Veliku će pažnju sudionika i posjetitelja privući panel o investicijama u infrastrukturu na kojem će govoriti i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, uz čelnike najvećih javnih poduzeća u prometnom sektoru. Direktor Zračne luke Split Lukša Novak predstavit će projekt proširenja splitskog aerodroma, a pomoćnik ravnatelja za infrastrukturu Lučke uprave Zadar Igor Pukec predstavit će projekt gradnje novog putničkog terminala u Gaženici, čija će ekskluzivna vizualizacija prvi put biti prikazana u javnosti. Direktorica ACI-a Doris Peručić predstavit će investicijske planove do sljedeće nautičke sezone, dok će predsjednica Uprave HŽ Infrastrukture Renata Suša govoriti o aktualnim projektima i početkom gradnje dviju novih željezničkih dionica koje su financirane sredstvima EU u iznosu većem od 200 milijuna eura. Predsjednik Uprave Luke Ploče Ivan Pavlović predstavit će aktualne investicije u luci Ploče. Na panelu o ulozi razvojnih i komercijalnih banaka u financiranju razvojnih investicijskih projekata govorit će Martina Jus, članica uprave HBOR-a, Anton Kovačev, predstavnik EIB-a u Hrvatskoj te Victor Stefanescu, direktor razvoja tvrtke Bouygues, jedne od najvećih građevinskih tvrtki na svijetu.

Prvi dan sajma završit će Rexpo Gala Partyjem za sve sudionike sajma, koji će ponovno biti mjesto za druženje i sklapanje novih poznanstava u neformalnoj atmosferi. Drugi dan sajma otvorit će panel "Što destinaciju čini privlačnom investitorima?", a uslijedit će paneli o međusobnom odnosu razvoja projekata i gradova te rasprava o širokopojasnoj infrastrukturi na kojoj će pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Dan Simonić s čelnicima Odašiljača i veza, Vipneta, Hrvatskog telekoma i Metroneta govoriti o modalitetima razvoja u Hrvatskoj.

U 13:40 počet će Rexpo HTL Day, koji će i ove godine na trima panelima predstaviti najznačajnije trendove u hotelskoj industriji i turizmu. Na Rexpo HTL Dayu tako će se govoriti o razvoju hotela u regiji, mega eventima kao multiplikatorima za turističku industriju i novim otvaranjima i preuzimanjima, a na kraju dana bit će dodijeljena i nagrada REXPO Adriatic 2015 Best New Hotel Award za najbolji hotel u regiji.

Prethodna tri izdanja sajma posjetilo je više od 3.500 poslovnih ljudi iz 50-ak država, izložbeni prostor imalo je više od 250 tvrtki i investicijskih destinacija, a na Rexpo Forumu sudjelovalo je preko 200 stručnih govornika u okviru više od 50 konferencijskih panela. Na sajmu je predstavljeno više od 500 investicijskih projekata, a brojni kontakti započeti na sajmu rezultirali su uspješnim poslovnim suradnjama.

Ulaznice za sajam Rexpo dostupne su na internetskoj stranici sajma www.rexpo.hr i putem sustava Entrio na stranici www.entrio.hr. Detaljnije informacije o sajmu Rexpo 2015 dostupne su na www.rexpo.hrPS/S.P.Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox