Zvonimir Šćurec, novi predsjednik Uprave Ralu Logistike

Foto: Poslovni savjetnik

Nadzorni odbor RALU logistike donio je odluku  o imenovanju Zvonimira Šćureca, dosadašnjeg člana Uprave kompanije zaduženog za logistiku, za novog predsjednika Uprave RALU logistike od 15. siječnja 2013.

Istovremeno, Uprava dobiva novog člana Uprave Ivana Perkovića, dosadašnjeg direktora financija, IT-a i nabave za RALU Grupu dok Štefica Mesaroš i dalje ostaje u Upravi.  Odluka NO uvjetovana je brzim razvojem kompanije, odnosno ulaskom u drugu fazu razvoja koju će obilježiti daljnje širenje poslovanja, preusmjeravanje fokusa s transporta na logistiku kao i veće investicije u logističkom segmentu, u okviru kojeg g. Šćurec ima dugogodišnje iskustvo i brojne uspješne projekte.

Čelnu poziciju  Zvonimir Šćurec preuzima od Renata Radačića koji je tijekom posljednje tri godine uspješno pozicionirao kompaniju u segmentu hladnog lanca, osnovao kompanije RALU-a u regiji te etablirao poslovanje na području cijele Europe i Rusije što je rezultiralo visokim rastom prihoda – u 2012., nakon samo tri godine poslovanja, zabilježeni su prihodi Grupe od gotovo 200 milijuna kuna te rast veći od 50 posto u odnosu na prošlu godinu. G. Radačić će u RALU-u biti zaposlen do 31. ožujka 2013., do odlaska na novu poziciju izvan sustava, tijekom čega će raditi na dovršetku projekata koje je započeo.

G. Šćurec je dosad u RALU-u bio zadužen za planiranje, organizaciju i upravljanje svim prodajnim i promotivnim aktivnostima, a prije dolaska u kompaniju bio je zaposlen na top management pozicijama. Tako je od 2007. do 2011. bio član Uprave Francka te glavni Operativni direktor za logistiku, prodaju, marketing, proizvodnju i nabavu. Prije toga, od 1996. godine, radio je u Zagrebačkoj pivovari gdje je od 2005. do 2007. bio predsjednik Uprave tijekom čega je doprinio razvoju novog prodajnog i distribucijskog modela te implementaciji najbolje svjetske prakse u proizvodnji i logistici.

Novi član Uprave Ivan Perković uspješnu karijeru započeo je u PriceWaterhouseCoopersu gdje je radio punih sedam godina od 2003. do 2010. godine. RALU logistici se pridružio prije tri godine tijekom čega je dao značajan doprinos u području integracija i projekata akvizicija kao i u definiranju strateških smjernica te rukovođenju ključnih projekata. (PS/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox