Agrolaguna otvorila najveću uljaru u Istri

Agrolaguna d.d., proizvođač maslinovog ulja, otvorila je novu uljaru u koju je investirano preko 7 milijuna kuna.

 

Uz brojne uglednike iz gospodarskog i političkog života, otvorenju ovog impozantnog postrojenja nazočio je i župan Istarske županije gosp. Ivan Jakovčić.

 

Agorolaguna d.d. posljednjih godina znatna sredstva ulaže u obnovu i podizanje novih maslinika, vinograda, ali i u izgradnju prepoznatljivog branda maslinovog ulja. Poznata visoka kvaliteta i nadaleko cijenjen okus i osebujnost istarskih maslinovih ulja, otvaranjem i stavljanjem u funkciju nove uljare dobili su i najbolje moguće uvjete za proizvodnju, upravo onakve kakve ova ulja i zaslužuju.

 

Kao predstavnik većinskog vlasnika, Agrokora d.d., svečanom otvorenju prisustvovao je i gosp. Damir Kuštrak, izvršni potpredsjednik za izvozna tržišta, koji je izjavio da je otvorenje nove uljare u Agrolaguni kruna svih investicija koje je Agrokor napravio od kada je prije 6 godina postao njenim većinskim vlasnikom, te da je Uprava koncerna posebno ponosna što brand Ol Istria iz Agrolagune promovira cijelu našu zemlju kao i istarsku regiju u svijetu, koji se sve više okreće autohtonim sortama i kvaliteti maslinovih ulja, te mediteranskom načinu života uopće.

 

Kapacitet godišnje proizvodnje uljare bit će 150 tona vrhunskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Agrolagunino visokokvalitetno maslinovo ulje potječe iz vlastitih maslinika ukupne površine od preko 200 hektara.

 

Dokaz kvalitete ulja je i četrnaest domaćih i međunarodnih zlatnih medalja osvojenih u 2010. godini. Na cijenjenom natjecanju „Sol d'Oro 2010“, koje se u travnju održalo u Veroni, Agrolagunino ulje osvojilo je počasnu nagradu za intenzivno ekstra djevičansko maslinovo ulje, dok je njegova ambalaža nagrađena Cropakovom nagradom za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu. Iz cijeloga niza osvojenih nagrada potrebno je također izdvojiti i najnoviju, s nedavno održanog “TerraOlivo 2010” Mediterranean International Extra Virgin Olive Oil Competition u Jeruzalemu, gdje su sudjelovala maslinova ulja iz dvanaest zemalja svijeta. Agrolagunino Ol Istria ekstra djevičansko maslinovo ulje najznačajniji svjetski kušači okrunili su prestižnom zlatnom medaljom.

 

Agrolaguna je još jednom potvrdila vrhunsku kvalitetu svojih zlatno-zelenih ekstra djevičanskih maslinovih ulja OL-ISTRIA.
Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox