Krešimir Buden–2Fast pojačanje u Unex Grupi

Kreativni odjel Euro RSCG Zagreb, članice Unex Grupe, odnedavno je bogatiji za još jednog vrsnog kreativca Krešimira Budena, na grafiti sceni poznatijeg kao 2Fast. Kao dio kreativnog tima Krešo je radio na kampanjama za Juicy „Vitamini su na sigurnom uz Juicy“ i Janu Junior s Antonijom Dorom Pleško u glavnoj ulozi. Prije Unex-a radio je kao kreativni direktor agencije TBWA/Zagreb.

 

Krešimir Buden rođen je 1974. u Zagrebu gdje se nakon završene Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn profesionalno bavi grafičkim dizajnom, izradom ilustracija i srodnim vizualnim komunikacijskim tehnikama. Istodobno zadnjih 18 godina profesionalno dizajnira i osmišljava reklamne kampanje, ambalaže, plakate i ostale promotivne grafičke materijale.

 

Od 1990. godine bavi se grafitima i jedan je od osnivača hrvatske grafiti scene. Dugogodišnju želju prenošenja grafita u trodimenzionalne skulpture uspješno radi zadnjih nekoliko godina, a široj javnosti najpoznatiji je kao autor prvog 3D grafita u Hrvatskoj, kojim je Krešimir Buden na inovativan način obilježio prvih 20 godina na zagrebačkoj grafiti sceni. Prva 3D grafiti instalacija postavljena je na zid grafita u Branimirovoj ulici, a rađena je za javni natječaj oslikavanja ulice u sklopu Muzeja urbane umjetnosti u Zagrebu. Ovaj grafit izlazi iz poznate forme grafita jer instalacija izlazi iz zida i igrom svjetla i sjene tvori dosad neviđeni grafit koji i dalje koristi zid kao medij prenošenja poruka.

 

Krešimir Buden član je ULUPUH-ove sekcije za grafički dizajn, izlagao je na brojnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.
Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox