54% GRAWE zaposlenika i ove godine spremno se odazvalo na korporativno volontiranje

Čak 54% GRAWE zaposlenika dobrovoljno se prijavilo  za volonterske akcije koje su se održale tijekom listopada, a u sklopu kojih su uređivali prostorije potrebitih udruga i ustanova iz lokalnih zajednica. Porast je to od 4% u odnosu na prethodnu godinu, odnosno od 24% u odnosu na 2013. od kada se projekt korporativnog volontiranja u GRAWE Hrvatska d.d. provodi na ovakav način.


Korporativno volontiranje u GRAWE Hrvatska d.d. inicijativa je u kojoj zaposlenici sudjeluju od samog početka. Upravo su oni ti koji daju prijedloge lokacija jer oni tijekom cijele godine osluškuju potrebe iz svojih lokalnih zajednica i najbolje znaju kome treba naša pomoć. Na taj način oni aktivno razmišljaju o volontiranju ne samo na dan volontiranja, već cijelu godinu čime dodatno razvijaju empatiju koja ih motivira da pomažu kada god se za to ukaže prilika“, rekao je g. Igor Pureta, predsjednik Uprave GRAWE Hrvatska d.d.

Za promicanje volontiranja GRAWE je do sada dobio nekoliko priznanja. Volonterima iz Dubrovnika dodijeljena je Nagrada za poseban doprinos razvoju volonterstva Vijeća civilnog društva grada Dubrovnika i Savjeta za razvoj volonterstva Volonterskog centra Dubrovnik. Volonterski centar Osijek dodijelio je društvu priznanje u kategoriji "Doprinos poslovnog sektora razvoju volontiranja" za akciju u sklopu koje su zaposlenici uređivali Dom za starije i nemoćne osobe u Iloku. GRAWE Hrvatska d.d. također je i među prvim potpisnicima Povelje o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem čime se daje na znanje da se takve kompetencije njeguju u procesu ostvarivanja punih ljudskih potencijala naglašavajući važnost volontiranja za dobrobit pojedinca, zajednice, organizacije i cjelokupno društvo.

Sretan sam i ponosan što naši zaposlenici čine našu kompaniju društveno odgovornom, jer svojom slobodnom voljom biraju biti upravo takvi pojedinci. Bez njih i njihove odluke da pomažu, teško da bi ikada uspjeli pokretati ovakve pozitivne promjene i ispuniti naš cilj, a to je – biti prepoznati kao društveno odgovorno poduzeće koje brine o potrebama zajednice, a istovremeno, i možda još važnije, da svojim primjerom pokrećemo i druge na pozitivne promjene. Zdrava, uspješna i zadovoljna zajednica u kojoj živimo i poslujemo odgovornost je svih pojedinaca unutar nje stoga smo sretni da imamo mogućnosti pomagati u ostvarenju tih ciljeva“, zaključio je g. Pureta.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox