Adrisove tvrtke ostvarile dvoznamenkasti rast

Slavko Midzor/PIXSELL

Sjednicom Glavne skupštine Adris grupe završilo je održavanje godišnjih skupština društava u sastavu grupe. Održane su i skupštine Maistre, Cromarisa i Hilton Imperiala, dok je Croatia osiguranje svoju skupštinu održala ranije.


Obrazlažući prošlogodišnje poslovne rezultate i plan poslovanja za ovu godinu, predsjednik Uprave Adris grupe, mr. sc. Ante Vlahović, osvrnuo se na socio-ekonomske, pravno-političke i psihološke okolnosti u kojima živimo i poslujemo. Istaknuo je kako je Adris, u okolnostima pada konkurentnosti, izostanka nužno potrebnih strukturnih reformi i općeg negativnog stava prema poduzetništvu, nakon dovršene transformacije sustava, nastavio sa strateškim potezima na razini Grupe.

Ključni događaj koji će, kako je istaknuo, pridonijeti daljnjem rastu i razvoju Adrisa odluka je o kupnji i potpisivanje ugovora o kupoprodaji udjela i strateškom partnerstvu s HUP-om Zagreb. Pripremom akvizicije krajem 2017. godine i formalnim završetkom u prvom dijelu 2018. godine, Adris grupa nastavila je strategiju ulaganja u najviši segmente hotelske ponude. Stvoreni su preduvjeti za cjelogodišnje poslovanje i povećanje operativnih, financijskih i drugih sinergijskih učinaka, čime Adris jača svoju temeljnu djelatnost. Širenjem svoga turističkog portfelja u rastuća hrvatska odredišta, stvorena je jedna od vodećih hotelskih tvrtki koja posluje u najatraktivnijim turističkim odredištima u nas.  

Kako je izvijestilo poslovodstvo tvrtke, Adris grupa je u 2017. godini ostvarila ukupni prihod u iznosu od 5,54 milijarde kuna.  Poslovni prihod iznosio je 4,99 milijardi kuna, dok je prihod od prodaje robe i usluga iznosio 4,37 milijardi kuna. Na domaćem tržištu ostvaren je prihod od 3,03 milijarde kuna, a na inozemnim tržištima 1,35 milijardi kuna. Neto dobit iznosi 374 milijuna kuna, pri čemu dobit nakon manjinskih interesa iznosi 293 milijuna kuna u što je uključena dodatna rezervacija po osnovi izloženosti prema Agrokoru.

Time je obavljena rezervacija u visini od 60% ukupnih potraživanja. U 2017. godini Adrisove tvrtke ostvarile su dvoznamenkasti rast neto dobiti, a, gledajući konsolidirano, rast iznosi 33%.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox