Agrokor izdao obveznicu. Iznos obveznice: 150 milijuna €

Koncern Agrokor izdao je obveznicu u iznosu 150 milijuna eura s prinosom od 8,04%, a time je prošireno postojeće izdanje obveznice iz prosinca 2009. godine s kuponom od 10% koja dospjeva 2016. godine, izvijestili su  iz Agrokora iz kojeg objašnjavaju da su time uspješno refinancirana postojeća kratkoročna zaduženja.

Iako je prvobitni planirani iznos ovoga izdanja trebao biti 100 milijuna eura, zbog izuzetno velikog interesa vodećih svjetskih investitora i upisa predbilježbi koji je čak sedam puta premašio traženi iznos, Agrokor je odlučio povećati ovo izdanje na 150 milijuna eura, tako da ukupni iznos zajedno s postojećom obveznicom iz 2009. iznosi 550 milijuna eura - navodi se u priopćenju. Agrokor je time, kako se ističe, ponovo uspješno refinancirao postojeća kratkoročna zaduženja te time poboljšao ukupni profil dospijeća povećavši udio dugoročnih linija u ukupnome dugu na čak 90%.

Todorić: velik interes investitora

Pritom naglašavaju da se ukupna razina Agrokorova duga ovim izdanjem nije povećala. Suvoditelji upisa su, kao i kod prvobitnog izdanja, BNP Paribas i Unicredit/Zagrebačka banka, a co-manageri transakcije su Raiffeisen Bank International Aktiengesellschaft, Privredna banka Zagreb (članica grupe Intesa Sanpaolo), Erste Group i Societe Generale. Nakon što su nam vodeće svjetske rejting agencije nedavno podigle perspektivu rejtinga, današnje izdanje još je jedna snažna potvrda Agrokorove strategije, a ono što nas posebno veseli jest činjenica da ovako velik interes investitora za jednu kompaniju iz ove regije ujedno pokazuje kako globalna investitorska zajednica čvrsto vjeruje da ne samo Agrokor, već i Hrvatska te čitava regija u kojoj kompanija posluje ima odličnu perspektivu, što je sjajna vijest za regionalno gospodarstvo - rekao je predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić. (Hina/mš)

 

 

Foto: www.agrokor.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox