Agrokorova Zvijezda povećala dobit za 65,8 posto

Neto dobit tvornice ulja Zvijezda u prvom polugodištu ove godine je iznosila 13,7 milijuna kuna, što je 65,8 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, podaci su iz polugodišnjeg izvješća koje je objavila ta tvrtka iz sastava koncerna Agrokor.

Zvijezda je u prvom polugodištu ostvarila ukupne prihode u iznosu od 472,3 milijuna kuna i povećala ih na godišnjoj razini za 11,8 posto. Na domaćem tržištu ostvareno je 84 posto prihoda od prodaje, a u izvozu 16 posto. Glavna izvozna tržišta su Bosna i Hercegovina i Slovenija. Prihodi od prodaje koji su iznosili 468 milijuna kuna veći su u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 16 posto, a zbog većih prodajnih cijena, kaže se u izvještaju.

Ukupni rashodi porasli su za 10,4 posto, na 456,2 milijuna kuna. Poslovni su rashodi porasli za 17 posto i dosegnuli su 453 milijuna kuna, zbog, kako se objašnjava, viših cijena ulaznih sirovina. Zvijezda je osnovana je 1916. godine pod nazivom Prva hrvatska tvornica ulja. Od 1993. godine u većinskom je vlasništvu Agrokora. Osnovna djelatnosti su proizvodnja biljnih ulja i masti te distribucija vlastitih proizvoda i trgovačke robe. (Hina/mš)

 

 


Foto: www.zvijezda.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox