Air France-KLM-u snijeg zameo 70 milijuna eura

Francusko nizozemski zrakoplovni prijevoznik Air France-KLM priopćio je da je prosinačka mećava zbog koje su bile zatvorene zračne luke diljem Europe rezultirala gubicima u visini oko 70 milijuna eura.

Putničko i teretno poslovanje pogođeni su snježnim razdobljem u prosincu na području Europe i Sjedinjenih Država - stoji u priopćenju. Utjecaj vremenskih neprilika na prihode procjenjuje se na 70 milijuna eura, naglašavaju u Air France-KLM-u. Brojka je dvostruko viša nego što je kompanija prognozirala prošloga mjeseca, kada su predvidjeli gubitak u rasponu od 25 do 35 milijuna eura. Broj putnika pao je u prosincu za 1,6 posto na 5,4 milijuna, a najviše su bili pogođeni letovi srednjeg dometa.

Operater pariških zračnih luka (ADP) bio je izložen teškim kritikama zbog velikih kašnjenja letova i kaosa na glavnom pariškom aerodromu Roissy Charles de Gaulle tijekom nevremena prije Božića. Zračna luka Roissy glavno je čvorište koje koristi Air France. I drugo glavno europsko čvorište, londonska zračna luka Heathrow, bilo je podvrgnuto oštroj kritici zbog kašnjenja i kaosa. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox