Akvizicija Karoline utjecala na dobit Kraša

Kraš Grupa u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je dobit prije oporezivanja u iznosu od 23,6 milijuna kuna, te neto dobit od 18,8 milijuna kuna, no ti podaci nisu usporedivi s prošlogodišnjim zbog Kraševa stjecanja Karoline iz Osijeka, stoji u Kraševom financijskom izvještaju.

Kraš Grupa je tijekom prvih devet mjeseci ove godine ostvarila konsolidirane ukupne prihode u visini od 788,8 milijuna kuna, što je 10,6 posto više u odnosu na prvih devet mjeseci 2010. godine. Ukupni rashodi istovremeno su porasli 10,3 posto, na 765,2 milijuna kuna.

Na domaćem tržištu ostvareni su prihodi od prodaje u visini od 410 milijuna kuna, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu ostvareni u visini od 323,5 milijuna kuna.

Razina prodaje na domaćem tržištu uvjetovana je visokom razinom uvoza konditorskih proizvoda, te smanjenom kupovnom moći koja je posljedica krize, ocjenjuju u Krašu.

U prvih devet mjeseci Kraš je povećao izvoz u Saudijsku Arabiju, Australiju i Kanadu, te Sloveniju, Makedoniju i Češku, kaže se u izvještaju. (Hina/jh)

 

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox