Atlantic Grupa postala 100-postotni vlasnik Bamapharma

Atlantic Grupa preuzela je preostalih 25 posto osnivačkih prava u Zdravstvenoj ustanovi Bamapharm za ljekarničku djelatnost, čiji je većinski udio od 75 posto stekla krajem 2007. godine. Ljekarne iz ove ustanove nastavljaju poslovati u skladu sa strategijom razvoja ljekarni i specijaliziranih prodavaonica pod brendom Farmacia.

Vodeći  hrvatski  privatni ljekarnički lanac Farmacia osnovan je početkom 2008. i danas broji ukupno 57 ljekarni i specijaliziranih prodavaonica, a u ukupnom prihodu Atlantic Grupe je u 2011. sudjelovao sa 7,3 posto. Na rast prodaje ljekarničkog lanca u 2011. utjecalo je između ostalog otvaranje dviju  ljekarni i dviju specijaliziranih prodavaonica te konsolidacija pet ljekarni akviriranog ljekarničkog lanca Dvoržak.

U strategiji  razvoja ljekarničkog poslovanja Atlantic Grupa se odredila prema širenju prisutnosti na ljekarničkom tržištu akvizicijama novih ljekarni ili zdravstvenih ustanova te otvaranjem novih ljekarni ili specijaliziranih prodavaonica u okvirima referentne zakonske regulative. (PS/JK)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox