Atlantic grupi porasli prihodi

Atlantic Grupa je u prvih devet mjeseci 2011. godine ostvarila ukupan prihod od prodaje u iznosu od 3,45 milijardi kuna, dvostruko više nego u istom periodu prošle godine, uz rast od 4 posto u usporedbi s pro-forma konsolidiranim prihodom u prvih devet mjeseci 2010.

Dobit iz poslovanja prije amortizacije, bez jednokratnih utjecaja, u ovom periodu iznosi 394 milijuna kuna, a neto dobit bez jednokratnih utjecaja iznosi 32,5  milijuna kuna. Rastu prihoda, uz konsolidaciju Droge Kolinske, najviše su pridonijele divizija Sportska i aktivna prehrana, koja u prvih devet mjeseci bilježi najsnažniji rast od 18,3 posto, te divizija Pharma s rastom prodaje od 12,5 posto.  

Prodaja vlasničkog udjela u RTL Hrvatska 

Prvih devet mjeseci 2011. godine u poslovanju Atlantic Grupe obilježilo je nekoliko ključnih događaja. U prvom kvartalu uspješno su objedinjene distribucijsko-logističke aktivnosti Droge Kolinske i Atlantic Grupe na svim tržištima u regiji. U drugom kvartalu je Atlantic Grupa u skladu s dugoročnim fokusom na svoje osnovne djelatnosti prodala vlasnički udjel u RTL Hrvatska, dok je u trećem kvartalu započelo objedinjavanje proizvodnih procesa. U rujnu je kompanija izdala Obveznice u svrhu restrukturiranja ročne strukture duga u nominalnom iznosu od 115 milijuna kuna.  

Osobito smo zadovoljni kad se uzme u obzir da se kompanija istovremeno suočavala s provedbom integracijskih aktivnosti, troškovnim i procesnim optimizacijama, te nepovoljnim makroekonomskim trendovima i snažnim rastom osnovnih sirovina na globalnim tržištima, rekao je je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe. 

Vlastite robne marke

Po integraciji Droge Kolinske u sustav Atlantic Grupe, regionalna tržišta u ukupnoj prodaji Atlantic Grupe sudjeluju sa 79,8 posto. Tijekom prvih devet mjeseci hrvatsko tržište u ukupnoj prodaji sudjeluje s 29 posto. Ključna zapadnoeuropska tržišta čine 8,5 posto ukupne prodaje uz rast od 11,7 posto. Najveći pojedinačni rast prodaje od 12,7 posto bilježi tržište Velike Britanije, a slijedi tržište Srbije s 11 posto rasta na pro-forma konsolidiranoj osnovi. Vlastite robne marke sudjeluju u ukupnoj prodaji Atlantic Grupe sa 71,5 posto, distribucija proizvoda robnih marki principala u regiji sa 17,3 posto, Farmacia s 5,8 posto, dok proizvodi koje Atlantic Grupa proizvodi kao privatne robne marke za velike poslovne sustave u zemlji i inozemstvu čine 5,5 posto prodaje. (PS/HT)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox